ZADKOVIĆ PREDLAGAL RAZREŠITEV GABRIJELA FRANCE: "Tega nisem pričakoval, verjel sem, da so govorice le govorice"

Piran

V ponedeljek smo poročali, da je Gabrijel Franca, ki je še do nedavnega opravljal funkcijo nepoklicnega podžupana v kabinetu piranskega župana Đenia Zadkovića, odstopil s tega položaja. Danes pa nam je v telefonskem pogovoru pojasnil, da je bila njegova razrešitev pravzaprav predlagana s strani župana in da sam ni dal pobude zanjo, se je pa z županom dogovoril za sporazumno prenehanje funkcije.

Gabrijel Franca in Đenio Zadković

Po besedah Gabrijela France je župan Đenio Zadković navedel dva razloga za predlagano razrešitev. Prvi razlog so bila "določena razhajanja v odnosih med stranko in županom, ki je predhodno izstopil iz stranke, ter pri podpori v občinskem svetu." Drugi županov očitek je bila "moja neprisotnost na občini. Kljub nepoklicni funkciji je župan od mene zahteval, da bi bil štiri ure vsako jutro na občini, jaz pa sem zaposlen drugje za polni delovni čas in tega nisem mogel izpolnjevati," je dejal. Kot je dodal, sta se "glede na vse te očitke dogovorila za sporazumno razrešitev. Županu sem rekel, da če ne vidi več sodelovanja, lahko to sporazumno sprejmem".

France razrešitev ni presenetila, a je ni pričakoval: "Določene govorice so bile prisotne, a jim osebno nisem posvečal preveč pozornosti. Nisem verjel, ker so govorice le govorice. Sem pa bil do včeraj edini predstavnik stranke GZOP v kabinetu župana, ker so ostali izstopili iz stranke." Sam sicer ostaja v GZOP in bo v stranki še naprej aktiven, je dodal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija