KAJ VSE 'NE ŠTIMA' V PIRANU? Svetniki ogorčeni, za sejo izvedeli v medijih, občina pa: 'Standardni postopek'

Piran

Nekateri piranski občinski svetniki - med njimi Kristijan Cerovac in Davorin Petors - so na družbenem omrežju Facebook izrazili ogorčenje nad tem, da sami sploh niso bili vabljeni na izredno sejo, ki bo v petek in na kateri bo piranski občinski svet ponovno odločal o usodi ribiškega pristanišča v Seči. Kot pravijo, so za izredno sejo izvedeli iz medijev.

Odzivi nekaterih svetnikov na Facebooku

"A zdaj bomo občinski svetniki o sejah, in to kar izrednih sejah, obveščeni kar prek medijev?" se je v svojem zapisu na facebooku vprašal piranski občinski svetnik Kristijan Cerovac. Podobno začudenje sta izrazila tudi Davorin Petaros in Barbara Kožar

Kako poteka obveščanje svetnikov in kako je lahko prišlo do tega, da so svetniki za izredno sejo izvedeli šele iz medijev, smo danes vprašali na piranski občini"V danem primeru gre za izredno sejo, o kateri bodo svetniki obveščeni danes, kot je tudi sicer standarden postopek v primeru izrednih sej," so odgovorili in dodali, da se o izrednih sejah obvešča svetnike tri dni pred sejo. 

Svetniki sicer na seji svoje udeležbe ne potrjujejo, opravičijo le svojo neudeležbo. Glede slednje svetniki obvestijo skrbnico občinskega sveta, so še sporočili z občine.

Na izredni seji v petek bo sicer piranski občinski svet ponovno odločal o projektu ribiškega pristanišča v Seči. Spomnimo, ta točka je na četrtkovi redni seji sveta padla, posledično je svojo odpoved dal tudi direktor piranske občinske uprave Aleš Buležan.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  16 .07. 2019 ob  22: 23
Uganka.... Kdo bo zidal v občini Piran? GRAFIST. Vi, ki dajete minuse niste iz te občine!
Darko |  16 .07. 2019 ob  21: 26
gradbeni lobi bo spet zmagal
Tiramola  |  16 .07. 2019 ob  15: 04
-19
Podprite. Vsi. Ne komplicirat. Itak je oblast prevzela stara struktura. Naj se začne rihtat ta božji kanal. Ala dajmo.... Ll