SEJA SKLICANA, A JE AVGUST: Nesklepčni zaradi dopustov

Piran

Za danes sklicane seje piranskega občinskega sveta niso izpeljali, saj je bilo prisotnih 11 od skupno 25 občinskih svetnikov, tako da občinski svet ni bil sklepčen. Sejo so sicer sklicali na predlog svetniške skupine GZOP, da bi potrdili zapisnike zadnje redne in zadnje izredne seje, na katerih so obravnavali investicijo v ribiško pristanišče Seča.

Svojo prisotnost je opravičilo 12 svetnikov, prisotni pa so bili, poleg predstavnikov Gibanja za občino Piran (GZOP) le še nekateri drugi svetniki, denimo iz vrst levice in SDS. V GZOP so že v sredo v sporočilu za javnost zavrnili, da gre pri sklicu današnje seje za nagajanje županu Đeniu Zadkoviču, ki se je nedavno razšel z GZOP. "Dejstvo je, da se zapisniki morajo potrditi, po določbah poslovnika občinskega sveta Občine Piran praviloma na vsaki naslednji seji za prejšnjo sejo, v nasprotnem primeru na sejah sprejeti sklepi sploh nimajo osnove," so zapisali.

V zvezi z načrtom ureditve ribiškega pristanišča v Seči pa so v GZOP poudarili, da podpirajo ureditev pristanišča, vendar ne na način, da se o investicijskem projektu glasuje v zadnjem trenutku, poleg tega se mora območje urediti tako, da se ohrani naravna in kulturna dediščina ter upošteva tudi mnenje lokalnih prebivalcev.

Projekt ribiškega pristanišča Seča so piranski svetniki prvič zavrnili, v drugo pa potrdili sredi julija. Kot je tedaj pojasnil župan Zadković, bi brez pravočasnega sprejetja projekta zamudili rok za prijavo na razpis kmetijskega ministrstva in bi tako izgubili dobra dva milijona evrov evropskih sredstev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija