Rektor ni bi seznanjen s prihodom ministra

Obalo je v ponedeljek obiskal minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. Čeprav je bilo pričakovati, da bo obiskal tudi Univerzo na Primorskem (UP), se to ni zgodilo. Kot je dejal minister, ne rektor ne kdo drug iz njegove ekipe ni imel časa.

Na navedbe so se odzvali tudi na univerzi, njihova predstavnica za odnose z javnostmi Mirella Baruca je zatrdila, da so predstavniki ministrstva povpraševali za srečanje na isti dan, ko je rektor odpotoval na službeno pot, na katero bi sicer moral že minuli konec tedna:

Kaj je še povedala predstavnica za odnose z javnostmi, lahko poslušate na spletni strani Radia Capris.

Minister je ponovil, da mora UP kljub nasprotnemu stališču vrniti 441.750 evrov investicijskih sredstev za gradnjo kampusa, odločili pa so se tudi za posebno zunanjo revizijo, ki naj preveri navedbe iz anonimke o domnevnih nepravilnostih na UP v času Marušičevega mandata. Na UP odločitev o zunanjem revizorju pozdravljajo.

Gorazd Drevenšek, biolog in rektorjev prijatelj |  02 .11. 2013 ob  22: 52
Gdo je tu nor????
Sel |  02 .11. 2013 ob  09: 44
Pomembno obvestilo: Darko Darovec osebi ki bi mu prinesla kakršnokoli koristno informacijo o identiteti in lokaciji UK izplača bogato nagrado. Interesenti se javite na ustrezen naslov.
SVETI JURIJ |  01 .11. 2013 ob  21: 08
Rektor mi deluje malo zadrogirano, odsotno.Kaj če bi obiskal kakšno psihijatrično ustanovo?
Bralec Forumov |  01 .11. 2013 ob  16: 59
-2
Ma mene zanima kam sta poniknila Urbana Klobasa (UK) in Darovčevalska PArtija Primorske (DPP), ki sta lansko leto držala štango in delala propagando Marušiču in njegovim pri pucanju Darovc,a Mikoličeve itd. na portalu Primorska.info. Kako to, da se tudi tokrat ne uključita v igro oziroma da ju v igro ne uključi Marušičev štab, saj sta lani opravila ogromno delo pri hvaljenju marušiča in kritiziranju Darovca oz. razkrinkanjem Darovčevih prestopkov? Folk je lani dobesedno nonštop visel na Primorska.info in čakal na objave DPP in UK...... Se ni pa nikoli izvedlo kdo je to dejansko bil: eni so rekli, da je ena te ista oseba, da so Taja Kramberger, Braco Rotar, Žagar itd. samo to je bil preenostaven odgovor. Govori se, da je bil to Gorazd Drvenšek, Marušičev dober prijatelj.... A kdo ve kaj več, zakaj jih sedaj ni več oziroma se ne oglašata več? Jaz vidim več opcij: ali sta se zdilala z Darovcem in prestopla v nasprotni tabor in prinesla s sabo informacije ali ju je Maruško utišal ker so se spičli zarad te ali one stvari, al kaj

Če kdo ve naj prosim odgovori, ker me res zelo zanima.......
Dragan |  31 .10. 2013 ob  07: 40
A so stvari zbežale kontroli?
delo |  30 .10. 2013 ob  14: 34
Ja tako se dela v naši državi - prvo družino in nato šele delo! Stanje je vidno
Klasika |  30 .10. 2013 ob  13: 11
Taga tipa - ti. rektorja je težje dobit, kot predsednika države. Se ne čudim tej ignoranci. Obljubljal je poštenost in transparentnost, dela pa ravno nasprotno. Kot bi rekel dr. Vehovar - plenilske elite! Sramota!
resnica boli |  30 .10. 2013 ob  12: 11
€ € € € so sli v nakup prestižnega BMW. Ne si zakrivat oči. Prav je da ga ima. Če smo mi taki ki to dopuščamo, da rektor laže v obraz, da dijaki spijo v hostelu, in to zastonj, medtem ko na spletni strani famnita zasledimo da si še morejo plačat in to v dijaškem. Hvala lepa za te laži.
seveda |  30 .10. 2013 ob  11: 54
če se je rektor ukvarjal s tem, koga bo kje zaposlil.