PRVA JE BILA IZOLA, ZA NJO ŠE KOPER: Pripravljeno je drsališče le nekaj korakov od morja (FOTO)

Koper

Potem, ko so v Izoli v soboto odprli drsališče v Parku Pietro Coppo v sklopu Ledenega otoka, a so ga morali zaradi vandalizma v nedeljo zapreti, so zdaj odprli drsališče tudi v Kopru, kjer poteka zimska prireditev Fantazima v Čudolandiji. Kot so sporočili iz Turistične organizacije Koper, je spust temperatur v zadnjih dneh pripomogel k temu, da je drsališče ob morju naposled pripravljeno. Dopoldnevi na drsališču so tudi letos namenjeni osnovnošolcem, popoldnevi pa na drsanje tik ob morju vabijo tudi vse ostale ljubitelje drsanja. Po tem, ko so se včeraj dopoldne na drsališču v Kopru prvi lahko zabavali učenci koprskih osnovnih šol, je danes drsališče odprto tudi za vse ostale ljubitelje drsanja.

Mestna občina Koper je tudi letos v dopoldanskih terminih omogočila brezplačno drsanje osnovnim šolam v Mestni občini Koper. Tako kot minula leta je šolam zagotovila tudi animacijo na ledu, šolam izven mesta pa še avtobusni prevoz. Sicer je za enourni vstop na drsališče treba odšteti dva evra, za izposojo drsalk pa en evro. Otroci do šestega leta drsajo brezplačno, vendar jih mora na drsališču spremljati odrasla oseba, ki plača storitev po ceniku.

Drsališče bo obratovalo vse do 5. januarja, med 9. in 21. uro (zadnji vstop ob 20.00), ob petkih in sobotah pa med 9. in 24. uro (zadnji vstop ob 23.00).

V neposredni bližini drsališča je na voljo vsakodnevna raznolika praznična gostinska ponudba, kjer se obiskovalci lahko pogrejejo in okrepčajo, na bližnjih prizoriščih – v Taverni in v parku nasproti drsališča pa se odvija vsakodnevni bogat spremljevalni kulturno-glasbeni program.  

Na Carpacciovem trgu lahko obiskovalci vse do sobote obiščejo Miklavžev sejem, med 23. in 29. decembrom pa božično-novoletni sejem. 

Sicer bo zaradi drsališča in pričakovanega večjega števila obiskovalcev prireditev vsak petek, soboto in nedeljo v mesecu decembru in prvi vikend v mesecu januarju, od 16. ure dalje zapora prometa na Pristaniški ulici, in sicer od krožišča pri tržnici do Ukmarjevega trga. Za stanovalce mestnega jedra z dovolilnicami za parkiranje v mestnem jedru bo omogočen dvosmerni promet po kopališkem nabrežju, za stanovalce Kidričeve ulice in neposrednih ulic ob njej, pa tudi dostop prek Verdijeve ulice.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija