DANES SE ZAČENJA MIKLAVŽEV SEJEM: Približno 30 stojnic bo od danes do sobote napolnilo Carpacciov trg

Koper

Prvi od decembrskih dobrih mož bo Koper obiskal ta petek, 6. decembra, od danes dalje pa lahko na Carpacciovem trgu obiščete Miklavžev sejem. 

Približno 30 stojnic bo od danes do sobote napolnilo Carpacciov trg in naznanilo, da je čas praznikov, obdarovanja in prihodov dobrih mož pred vrati. Prihod Miklavža bomo v Kopru pričakali ta petek, 6. decembra, v Taverni, kjer se ob 17. uri začenja Miklavževanje z otroki. Program bodo sooblikovali otroški pevski zbori osnovnih šol Mestne občine Koper, ki bodo s svojim petjem pričakali Miklavža.

Sicer pa lahko stojnice Miklavževega sejma obiščete od danes do sobote. Danes in jutri boste na Miklavževem sejmu lahko nakupovali med 14. in 20. uro, v petek in soboto pa med 12. in 20. uro. Poleg originalnih idej za Miklavževa darila, kot so tople nogavice, čaji in druge praznične dobrote, se boste na stojnicah lahko pogreli tudi s kuhanim vinom in drugimi decembrskimi pregrehami.

Težko pričakovani spust temperatur v zadnjih dneh pa je pripomogel k temu, da so na drsališče ob morju danes premierno vstopili osnovnošolci koprskih osnovnih šol, ki jim je občina tudi letos omogočila brezplačno drsanje in animacijo na ledu v dopoldanskih urah. Od jutri dalje bo drsališče odprto tudi za vse ostale obiskovalce.

Bogato dogajanje Fantazime v Čudolandiji ta konec tedna med drugim prinaša petkov koncert skupine Crush – Bon Jovi Tribute, ki bo v Taverni ob 21. uri, sobotni koncert Lee Sirk v Taverni ob 20. uri in nastop klape Semikanta` v parku nasproti Kapitanije v nedeljo ob 19.30.

Zaradi  bogatega dogajanja bo od petka do nedelje predvidoma od 16. ure dalje za promet zaprta Pristaniška ulica, in sicer od krožišča pri tržnici do Ukmarjevega trga. Za stanovalce z dovolilnicami za parkiranje v mestnem jedru bo urejen dvosmerni promet po Kopališkem nabrežju.

Deli novico: