PRIŠLA NA PREGLED ZARADI UTRUJENOSTI IN DOŽIVELA ŠOK: "Umrli boste v 72 urah"

Svet

Diana Higman je mati samohranilka, ki je bila prepričana, da je neprestano utrujena zaradi dela in stresa. Ko je obiskala zdravnika, je doživela šok. Rekli so ji, da ima samo še 72 ur življenja.

Zdravniki so ugotovili, da ima avtoimuni hepatitis in da nujno potrebuje nova jetra, saj so se njena začela manjšati z veliko hitrostjo, piše The Sun. Gre za bolezen, pri kateri imunski sistem prične napadati jetrne celice, ki jih prepoznava kot tujke, zato se začne proti njim boriti. Gre za kronično bolezen, katere posledica je lahko ciroza in propad jeter.

Diana Higman ima danes 56 let, diagnozo pa je dobila pred enajstimi leti. Takrat se je šolala za medicinsko sestro, umrl ji je oče, neprestano je bila utrujena, a je utrujenost pripisovala stresu. Zdravniki so ji dejali, da ima še 72 ur življenja in jo uvrstili na dolgo listo ljudi, ki so nujno potrebovali transplantacijo. Ko so se našla jetra, so testi pokazali, da so zanjo prevelika. Nova jetra so našli že naslednjega dne.

Kot je dejala Diana, ni bila prav nič optimistična, saj je vedela, da je zaradi njenih novih jeter nekdo moral umreti. Organ so ji uspešno presadili. Svojo zgodbo pa je zaupala medijem ob tednu, ki je posvečen doniranju organov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija