PRIHAJA SEZONA KUHANEGA VINA: Kako pripraviti najboljšega?

Trendi

Dnevi so vse krajši in hladnejši, kar pomeni samo eno: čas je za kuhano vino. Vonj tega toplega napitka nas bo kmalu mamil po mestnih ulicah in lokalih, kuhano vino pa si lahko pripravite tudi sami doma. Predstavljamo vam recept, kako pripraviti najboljšega.

Da bi si pripravili okusno kuhano vino, ne smete uporabiti vina iz že nekaj časa odprte steklenice, uporabite sveže vino, piše portal jutarnji.hr.

Posebno aromo boste dosegli z uporabo začimb, kot je zvezdasti janež, cimet, muškatni orešček in ingver. Lahko uporabite le eno izmed njih ali več, saj se odlično dopolnjujejo. Po želji lahko dodate tudi sezonsko sadje, kot na primer jabolka, pomaranče ali limone. Seveda ne smete pozabiti na klinčke.

Skrivnost dobrega kuhanega vina je sladkor. Kuhano vino mora namreč biti dovolj sladko. Uporabite lahko beli ali rjavi sladkor, eksperimentirate pa lahko tudi z nekaj žlicami medu.

Posebno pozornost morate nameniti tudi samemu procesu kuhanja. Pomembno je, da vino kuhate na nizki temperaturi, da ne zavre, saj bo v tem primeru dobilo grenak priokus.

Če je vino premočno za vaš okus, mu dodajte nekoliko vode, a ne več od ene četrtine, piše hrvaški portal. Če želite eksperimentirati z okusi, lahko vinu dodate tudi sadne čaje ali, tisti, ki imate raje močnejše okuse, nekaj kapljic poljubne žgane pijače.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija