DIŠEČIH SVEČ NE BOSTE VEČ ŽELELI V STANOVANJU: Sintetični vonji povzročajo te bolezni, vplivajo na plodnost

Trendi

Dišeče sveče lahko slabo vplivajo na zdravje. Sintetične sestavine vonjav lahko povzročijo težave z dihanjem, prav tako lahko slabo vplivajo na centralni živčni sistem, pravi hrvaška zdravnica Branislava Čilić.

Dišeče sveče in osvežilci zraka vsebujejo sintetične vonjave. Če želite ohraniti zdravje, se jim izogibajte. Če prižgete takšno svečo ali osvežite zrak z razpršilcem, spustite v zrak delce kemikalij. Nobena od njih ne vpliva dobro na vaš organizem. Z vdihavanjem pridejo v vaše telo in sčasoma povzročijo nepopravljivo škodo.

Naravni vonji so manj obstojni, to pa je tudi eden od razlogov, da je na trgu več sintetičnih vonjav.

Posebej pozorni morajo biti ljudje s kroničnimi obolenji pljuč. Nekateri vonji lahko vplivajo na seksualno in agresivno vedenje nekaterih živali. Sintetični vonji naj bi povzročali Alzheimerjevo bolezen, nekatere oblike raka, bolezni endokrinega sistema, vpliv naj bi imeli na plodnost.

Prostor naj bo raje poln kisika in svežega zraka. Če pa že morate imeti vonj, posegajte po naravnih vonjih oziroma aromaterapiji. Previdno tudi pri nakupu eteričnih olj, saj je na trgu veliko sintetičnih. Biti morajo organska.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija