POŠTA V JAGODJU ZAENKRAT OSTAJA: Krajani dobili bitko, 'vojne' še ne

Izola

Pošta Slovenije se je po ponovni analizi poteka preoblikovanj pošt odločila, da poslovalnice v Jagodju v občini Izola vsaj še do konca prihodnjega leta ne zapre. Predsednik krajevne skupnosti Jagodje Dobrava Matjaž Gergeta je ob tem je poudaril, da se bodo v korektnem dialogu s pošto zavzemali za ohranitev poslovalnice tudi v prihodnje.

V dopisu, ki so ga v krajevni skupnosti Jagodje-Dobrava prejeli prejšnji teden, so v Pošti Slovenije navedli, da so na podlagi rezultatov analize dosedanjega poteka preoblikovanj in zaprtij pošt prilagodili dinamiko oziroma načrt optimizacije poštnega omrežja ter da skladno s tem pošta v Jagodju ne v tem niti v prihodnjem letu ne bo ukinjena.

"Če delaš s srcem in delaš prav, ponavadi dosežeš svoj cilj," je odločitev Pošte, da si vendarle premisli, za Regional komentiral Gergeta in dodal, da so v krajevni skupnosti Jagodje Dobrava verjeli v to, kar so počeli; da to pošto rabijo in je ključnega pomena tako za krajane Jagodja in kot druge občane Izole. Ob tem se je zahvalil članom sveta krajevne skupnosti in Pošti slovenije za izkazano človečnost in modro odločitev ter Občini Izola, poslancema Gregorju Periču in Branku Simonoviču ter občanom, ki so se podpisali pod peticijo proti zaprtju poslovalnice.

V prihodnosti bodo še navezali stike s Pošto slovenije in iskali dolgoročne rešitve, je pudaril Gergeta. "Takoj po nevem letu moramo začeti s sestanki, do konca leta 2020 je namreč kratko obdobje," je pojasnil in dodal, da si v Jagodju želijo, da bi Pošta realizirala tudi kakšno od rešitev, ki so jih predlagali krajani.

V Pošti Slovenije so poslovalnico v Jagodju zaradi skromnega obsega opravljenih storitev in nadaljnjih negativnih trendov nameravali zapreti že jeseni.

V krajevni skupnosti Jagodje-Dobrava pa so temu odločno nasprotovali in v začetku septembra v le nekaj dneh zbrali več kot 2000 podpisov proti zaprtju poslovalnice. Kot so tedaj opozorili, ima izolska občina 16.000 prebivalcev in eno samo centralno pošto, ki je že zdaj preobremenjena, oddaljenim krajanom pa je nedostopna in transportno povsem nefunkcionalna, saj večjih pošiljk praktično ni mogoče dostaviti do nje. Ob tem so v krajevni skupnosti predlagali tudi konkretne rešitve za izboljšanje poslovanje pošte v Jagodju, vključno s spremembo po njihovem povsem neprimernega urnika poslovalnice.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  12 .11. 2019 ob  23: 08
Ce ne dela prometa in hodi v zgubo jo bodo zaprli zagotovo,kot so ostale.
Dejte ji kruha