KRAJANI Z JASNIM SPOROČILOM: Pošte v Jagodju ne damo!

Izola

Krajevna skupnost (KS) Jagodje-Dobrava z današnjim dnem zaključuje akcijo zbiranja podpisov za ohranitev poslovalnice Pošte Slovenije v Jagodju. Pod pobudo, da ohranijo pošto v naselju, se je podpisalo veliko število posameznikov, podprla pa so jo tudi društva, organizacije ter gostinski lokali, obrtniki, podjetniki in drugi subjekti, ki so vezani na poslovanje te enote, so zapisali v KS, kjer dodajajo: "Pošte ne damo."

V začetku preteklega meseca so se v KS Jagodje-Dobrava odločili, da bodo začeli z zbiranjem podpisov za ohranitev poslovalnice Pošte Slovenije v Jagodju. Z današnjim dnem se akcija zaključuje, do sedaj pa so zbrali 2372 podpisov Izolanov in Izolank, je sporočil predsednik omenjene KS Matjaž Gergeta.

"Pošta je nenazadnje element, ki s svojo pomembnostjo določa in ohranja lastnosti naselja, mnogim pa predstavlja pomembno središče mesta, vasi ali podeželja, v našem času pa tudi dostopnost do številnih funkcij države. Tu ne gre pozabiti, da vsa vročanja potekajo prav prek pošte, naj gre za davčne, upravne ali druge postopke (odločbe, izkaznice, dovoljenja), za kar ima pošta tudi uradno podeljen monopol, saj je z odločbo Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) dobila status izvajalca univerzalne poštne storitve do 31. maja 2023. S tem je, vsaj do takrat, monopolist," opozarja Gergeta.

Kot smo že poročali, prav danes Pošta Slovenije preko spletne dražbe prodaja poslovne prostore v Jagodju.

"To je dodaten dokaz, da demokracija in mali človek v današnjem času pomenita vedno manj. Pošta ni več od ljudi in za ljudi, temveč za surov dobiček in kapitalizem. Bo v naši pošti po novem apartma, še en bar ali celo stanovanje? To bo pokazal čas. Dejstvo pa je, da se Pošta Slovenije kljub privilegijem, ki jih uživa, požvižga na interese krajanov," je kritičen Gergeta, ki je ob tem napovedal, da bodo še en teden zbirali podpisne liste. Ko bodo prešteli končno število podpisov, jih bodo posredovali Pošti Slovenije, AKOS-u in državnemu zboru.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija