POŠTA SLOVENIJE ODGOVARJA NA PREDLOG KRAJANOV: Preusmeritev v Jagodje bi poslabšala poslovanje centralne pošte

Izola

Predstavniki izolske krajevne skupnosti Jagodje - Dobrava so v sobotni akciji zbrali okoli 500, skupno pa že okoli 2000 podpisov za ohranitev poslovalnice Pošte Slovenije v Jagodju. Kot je pojasnil predsednik sveta krajevne skupnosti Matjaž Gergeta, se bodo v nadaljevanju obrnili neposredno na vodstvo pošte in na agencijo za komunikacijska omrežja.

V krajevni skupnosti Jagodje - Dobrava so že pred dnevi v sporočilu za javnost opozorili, da Pošta Slovenije v skladu s svojo strategijo optimizira poštno omrežje in v okoljih, kjer ima gostejšo mrežo pošt, pošte ukinja. Med drugim namerava tako ukiniti poslovalnico v Jagodju ter njeno poslovanje prenesti na centralno Izolsko pošto.

Temu v krajevni skupnosti odločno nasprotujejo, med drugim pa so pred dnevi začeli zbirati podpise za ohranitev poslovalnice v Jagodju. V soboto so na izolski Lonki kljub slabemu vremenu zbrali okoli 500 podpisov, pod peticijo pa se je do zdaj podpisalo že okoli 2000 oseb, je navedel Gergeta.

Z zbiranjem podpisov bodo po besedah predsednika sveta krajevne skupnosti nadaljevali še nekje do konca meseca, v nadaljevanju pa se nameravajo obrniti tako neposredno na vodstvo Pošte Slovenije kot tudi pridobiti mnenje Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos).

Z zaprtjem poslovalnice pošte v Jagodju ne bi bile upoštevane razumne potrebe uporabnikov, še opozarjajo v krajevni skupnosti. Občina Izola ima 16.000 prebivalcev in eno samo centralno pošto, ki je že zdaj preobremenjena, oddaljenim krajanom pa je nedostopna in transportno povsem nefunkcionalna, saj večjih pošiljk praktično ni mogoče dostaviti do nje, so dodali.

Ob tem so Pošti Slovenije že predlagali tudi konkretne rešitve, s katerimi bi lahko izboljšala poslovanje pošte v Jagodju. Tako so predlagali preusmeritev poštnega poslovanja izolskega podeželja z 4600 uporabniki v pošto 6311 Jagodje, s čimer bi obenem razbremenili centralno izolsko pošto, spremembo po njihovem povsem neprimernega urnika poslovalnice, ki da ni prilagojen dnevnim uporabnikom pošte, možnost za poslovne uporabnike, da za svojo izberejo pošto Jagodje, ter učinkovitejše delo v poletni sezoni, ko je v naselju veliko število turistov.

V Pošti Slovenije so odgovorili, da nameravajo omenjeno poslovalnico zapreti zaradi skromnega obsega opravljenih storitev in nadaljnjih negativnih trendov. Predlog lokalne skupnosti, po katerem bi del poslovanja pošte 6310 Izola preusmerili na pošto 6311 Izola (Jagodje), bi sicer nekoliko izboljšal ekonomiko poslovanja pošte v Jagodju, sočasno pa bi poslabšal ekonomiko poslovanja pošte 6310 Izola, so pojasnili.

Dodali so, da investirajo tudi v povečanje prostorskih kapacitet; "na primorskem koncu tako izvajamo aktivnosti za razširitev pretovornih pošt 6104 Koper in 5102 Nova Gorica - Kromberk, pričenjamo z deli za ureditev dodatnih prostorov za logistično pošto 5280 Idrija, preselili pa smo tudi pošto 6101 Koper na novo lokacijo v starem mestnem jedru Kopra (Pristaniška 43 a)".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  10 .09. 2019 ob  19: 31
Odgovorni na Pošti Slovenije bodo kmalu sprejeli eno izmed nerazumnih in skrajno zavrženih odločitev, ki je med drugim v državni lasti in zaprli eno od dveh Pošt v Izoli. To, dejanje meji že na norost, saj 2.146 prebivalcem Jagodja, preprečuje dosedanji normalni potek življenja in jim hkrati jemlje že pridobljene državljanske in potrošniške pravice. Nepremišlje in nedomišljene skrajno birokratske odločitve bodo prizadele tudi osrednjo in preostalo Pošto na avtobusni postaji v Izoli, saj bodo tam sedaj še večje vrste ob že siceršnjem splošnem nezadovoljstvu, se bo sedaj pridružile še nove iz mnoštva prebivalcev iz Jagodja. To, da te obvezujejo na katero vnaprej določeno Pošto moraš hoditi, da boš opravil normalo oddajo pošiljk, prevzemal in oddajal pakete, je domala smešno in hkrati zelo zaskrbljujoče, saj krni naše vsakdanje življenje in po nepotrebnem zmanjšuje naš življenjski standard. Vse to bo še povečalo nezadovoljstvi in nam hkrati na primeru dokazovalo, kako malo in ničvreden je glas državljanov, ki si ne pustimo vzeti nekaj, kar je povsem normalno za razvito družbo. Ali nam res preostane le še državljanska neposlušnost!
Darko |  10 .09. 2019 ob  19: 07
kaj pa izgubljen čas vseh občanov, ki bodo morali na centralno pošto?
Kukuruz |  10 .09. 2019 ob  06: 26
Isto se dogaja kot se je pred leti z manjsimi trgovinami po vaseh, ljudje so sli proc zrastli so veletrgovski centri iid.
Nekoc je imela posta zelo veliko vrednost glede pokojnin in komunikacije med ljudmi morda celo monopol pri paketih.
Vse se spreminja predvsem navade pri ljudeh z uvedbo interneta,stare generacije drzijo se pokonci firmo mladi pa poste skoraj ne rabijo vec razen kaksnih dokumentov in sodnih pisem...reklame dvomim da so popularne med mladino.
Med raziskavo je bila posta uvrscena med poklice ki pocasi izumirajo

Motoviltz |  09 .09. 2019 ob  11: 06
-1
A za plače in ostale stroške, bodo poskrbeli krajani Jagodja ?
En samoprispevek, kot v starih časih.
Dvomim , da ima ta pošta toliko prometa, da lahko samo sebe vzdržuje.