BITKA ZA POŠTO V JAGODJU ŠE NI KONČANA: Tokrat do državnega zbora! (FOTO)

Izola

Krajevna skupnost Jagodje-Dobrava ne odneha v bitki za ohranitev pošte in poštne številke 6311. Potem, ko so napisali nešteto dopisov proti zaprtju, se srečali s predstavniki Pošte, zbrali 2400 podpisov občanov in je videti, da je bitka pravzaprav izgubljena, nadaljujejo s prizadevanji.

Na Pošti Slovenije so odločeni, da ukinejo poslovalnico v Jagodju in njeno poslovanje prenesejo na izolsko pošto 6310. O tem so krajevno skupnost obvestili z dopisom v začetku septembra, slednja pa je podala na to negativno mnenje. Posluha ni imel niti direktor koprske poslovne enote Pošte Damjan Lah, saj, kot pravijo v krajevni skupnosti, Pošte Slovenije ne zanimajo potrebe ljudi.

V Jagodju vztrajajo z nasprotovanjem in še naprej pozivajo Pošto, ki ima monopol nad položajem na trgu, naj poslovalnice ne zapre. So pa pripravili nekaj rešitev. Med drugim predlagajo, da se poštno poslovanje naselij Baredi, Cetore, Dobrava, Jagodje, Korte, Malija, Šared in Nožed preusmeri na pošto Jagodje. Gre za približno 4600 uporabnikov.

Nadalje predlagajo, da se spremeni urnik poslovanja pošte, ki trenutno ni prilagojen dnevnim uporabnikom. Da ponudijo možnost poslovnim uporabnikom, da za svoje poslovanje izberejo poštno številko 6311 v Jagodju. Predlagajo pa tudi, da je pošta pri svojem delu bolj učinkovita v času poletne turistične sezone, ko je v naselju veliko turistov.

Pošta Izola, kamor naj bi prenesli poslovanje iz Jagodja, bo po načrtih Pošte Slovenije ostala edina poslovalnica za 17.000 prebivalcev, opozarjajo v krajevni skupnosti Jagodje-Dobrava.

Zbrane podpise proti zaprtju poslovalnice in ponoven poziv so poslali na Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve RS, na sedež Pošte Slovenije in na poslovno enoto Koper, gospodarskemu ministrstvu, Občini Izola, Državnemu zboru RS oziroma Klubu Istrskih poslancev, Državnemu svetu RS, SDH, sindikatoma poštnih uslužbencev in finančnemu ministrstvu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  24 .10. 2019 ob  14: 32
Pošta Slovenije?
Pa naj ukine vse pošte v Istri.
Bomo prosili Poste Italijane, bodo oni odprli kaksno
poslovalnico.....
Lp Istrani
Kukuruz |  24 .10. 2019 ob  13: 07
Zacnite pisat kartoline,pisma,placevat poloznice narocujte pakete,kupujte srecke,svece tiste disko party,reklame,telegrame itd...
Clovek se naveze se posebej ce jo ima blizu dva koraka,samo posta ni od ljudeh,je od bajskota v Mariboru