POSLOVITE SE OD CELULITA ŠE PRED POLETJEM: Preizkusite te preproste metode (VIDEO)

Trendi

Celulit se najpogosteje pojavlja na stegnih in zadnjici, lahko pa tudi na trebuhu, bokih, rokah, zatilju in pod brado. Čeprav mnoge spravlja v slabo voljo, je dobro vedeti, da je videz pomarančne kože nekaj naravnega in ga morda niti ne bi smeli jemati tako resno. Celulit prizadene več kot 90 odstotkov žensk in 10 odstotkov moških in čeprav se ga ne morete popolnoma znebiti, lahko storite marsikaj, da bi postal manj viden.

Ročna limfna drenaža

Z nežnimi gibi rok sledite po limfnih poteh, ki so razporejene po telesu. Preko limfe telo izloča vodo in strupe. Ta potuje do bezgavk, ki tekočino prečistijo in jo vračajo v krvni obtok, ostalo pa se izloča preko urina. Iz več razlogov se lahko limfni sistem poškoduje ali se poveča produkcija limfe in je odtok strupov upočasnjen.

Gre za masažno tehniko, ki ne izboljša le cirkulacijo, ampak tudi videz in tonus kože ter njeno temperaturo, povzroča pa tudi sprostitev mišičnih vlaken. Nekajkrat na teden si privoščite vsaj petminutno masažo v udobju lastnega doma in rezultati vas lahko prijetno presenetijo.

Hidracija

Če želite zmanjšati videz celulita, vaše telo potrebuje približno en liter in pol vode na dan in to navadne vode brez dodatkov, sladkorja in mehurčkov. Če se gibate, če je vroče ali če se razstrupljate, potrebujete več vode. Največ pripomorete, če zjutraj na tešče spijete pol litra vode. Idealno bi bilo, da bi zajtrk sledil pol ure kasneje, ko se voda že lepo razporedi po telesu.

Dehidracija namreč neugodno vpliva na celulit, saj voda odplakne toksine iz vašega telesa. Če pa vašemu telesu primanjkuje vode, se bodo ti toksini nabirali na določenih mestih, piše GoodtoKnow.

Vadba za moč

Vadba za moč oziroma trening s težo ne izboljša le tonusa mišic, ampak prispeva k ohranjanju ali povečevanju količine mišične mase, kar pomaga ustvariti bolj gladek videz kože. Ustrezna količina mišične mase namreč napne tkivo in kožo, kar v veliki meri izboljša izgled kritičnih delov, kot so recimo stegna in zadnjica ter polepša obliko in videz celega telesa.

Za čvrste in lepo oblikovane noge izvajajte počepe, izpadne korake, deadlifte in dvige kolkov v ležečem položaju.

Beljakovine

Preprosto povedano, živila z visoko vsebnostjo beljakovin spodbujajo in krepijo proizvodnjo kolagena ter elastina, ki preprečujeta celulit in pomagata utrditi mišice. Slednje ohranjajo maščobne zaloge na mestu in na ta način zmanjšajo videz pomarančne kože. Poleg tega v boju proti celulitu pomaga tudi hrana, bogata z vitaminom C in omega-3 maščobnimi kislinami.

Če želite dolgotrajno zmanjšati videz celulita, se morate izogibati hrani z visoko vsebnostjo živalskih maščob in ogljikovih hidratov. Po drugi strani bi se morali osredotočiti na hrano, bogato z antioksidanti, kot so jagode, grozdje, maline, goji ali celo temna čokolada. Te odstranijo toksine iz telesa in pospešijo prekrvavitev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija