POLICIJSKO VOZILO TRČILO V DREVO: Prevrnilo se je na bok, poškodovani štirje policisti

Kronika

Policisti so v torek prijeli tihotapca in več migrantov, ki jih je prevažal v avtomobilu. Prav tako so nedavno prijeli več deset nezakonitih migrantov v krajih po Sloveniji. Med iskanjem nezakonitih migrantov pa se je v torek v drevo zaletelo policijsko vozilo in se prevrnilo na bok, pri tem pa so se lažje poškodovali štirje policisti.

Novomeški policisti so v torek na območju Šentjerneja ustavili 26-letnega Maročana, ki je v vozilu prevažal tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so sporočili z novomeške policijske uprave. Voznika, pet državljanov Sirije, državljana Tunizije in državljana Maroka so pridržali ter zasegli avtomobil. 26-letnika bodo zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika. Dva tujca sta izrazila namero zaprositi za mednarodno zaščito, ostale pa bodo policisti predali hrvaškim varnostnim organom. Prav tako so na območju Belčjega Vrha prijeli tri državljane Pakistana in državljana Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo, policijski postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Policisti so od torka do danes zjutraj na območju Policijske uprave Koper obravnavali 62 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. 53 jih je bilo iz Pakistana, štiri iz Bangladeša, štiri iz Indije in ena iz Maroka. Tri so izrazile namero zaprositi za mednarodno zaščito, devet tujcev so vrnili na Hrvaško, ostalih 50 pa bodo danes po koncu postopkov, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Policijska patrulja, ki je na območju Podgrada iskala nezakonite migrante, pa je bila v torek popoldan samoudeležena v prometni nesreči. Policijsko vozilo je na makadamski cesti trčilo v drevo ob cesti in se prevrnilo na bok, pri tem pa so se lažje poškodovali štirje policisti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija