KOPRSKA MASTERCHEFICA SANJA: "Očitno Primorci ljubimo kuhanje"

Koper

Do letošnje sezone priljubljenega televizijskega kuharskega šova Masterchef Slovenije so pokali za zmagovalce vedno romali na Obalo. Tokrat je Koper naziv najboljšega kuharja izgubil za las, a finalistka Sanja Sirk ga je pravzaprav še bolj kot sebi, privoščila svojemu sotekmovalcu Anžetu Kupleniku. Sama je namreč tudi z drugim mestom dočakala svoje sanje, hkrati pa ostala preprosta in srčna kot prej. "Če s srcem kuhaš, se tudi na okusu pozna," pravi Koprčanka.

Do letošnje sezone je pokal Masterchef Slovenije vedno odšel na Obalo, tudi tokrat ste vi odlično zastopali primorske barve. Kako komentirate uspehe Primorcev v tem kuharskem šovu?

Hvala vsem za podporo. Res je ... očitno Primorci ljubimo kuhanje. Če s srcem kuhaš, se tudi na okusu pozna.

Najbrž je minilo že kar nekaj časa odkar ste doma, konec oddaje Masterchef pa se je na televiziji šele dobro končal. Kako ste preživeli čas, ko ste se vrnili domov in kako se je vaše življenje spremenilo po razglasitvi rezultatov?

Snemanje se je končalo pred dvema mesecema in na to obdobje imam zelo lepe spomine. Po prihodu nazaj sem potrebovala nekaj časa, da se zopet privadim na običajni življenjski ritem.

Spremenilo se je veliko stvari. Predvsem ta prepoznavnost in pohvale in stiski rok ljudi povsod, kamor grem. Srce mi napolni ta občutek, da so me gledalci tako lepo sprejeli in da v meni res vidijo mamo in navadno kuharico, ki se je iskazala z navadno domačo kuhinjo.

Pravzaprav ste se iz hotelske gospodinje, če lahko tako rečemo, prelevili v kuharico v ankaranski restavraciji Villa Andor. So bile to vaše sanje pred vstopom v Masterchef? Ste si prej lahko predstavljali, da se vam bo kaj takega zgodilo?

Moje življenje, predvsem poklicno, se je postavilo na glavo. Iz hotelske gospodinje sem se prelevila v kuharico. Vedno sem sanjarila, da bi delala v lepi, idilični restavraciji. Nikoli pa nisem pomislila, da bi moje sanje lahko postale resničnost. Villa Andor je izpolnila moje sanje. Dali so mi priložnost, da skupaj z chefom Hajrudinom Karajkovićem (ki je bil ves čas bivanja v Masterchefu tudi moj mentor in svetovalec, takrat ko so nam to dovolili) pokaževa, da ga ni čez domače okuse .... zelo sem vesela tega sodelovanja in hvaležna za zaupanje.

Kako po izkušnji z Masterchefom izgleda vaše družinsko kosilo v primerjavi s prej? Se je kaj spremenilo? Ali doma kuhate sami ali vam kdaj pomaga mož, otroci?

Moja kosila doma so še vedno domača s pridihom modernega. Domači so navdušeni, da so poskusni zajčki za vse moje nove jedi. V družini vsi ljubimo kuhanje in obroke pripravljamo skupaj, obenem se družimo in velikokrat nasmejemo. Vse mame vedo, kako dober občutek je, ko vsa družina sodeluje pri pripravi kosila in se obenem zabava. Včasih bi kak trenutek kar zamrznil, da ostane v spominu.

Ste s sotekmovalci iz šova ostali v kontaktih? Še posebej s sofinalistom Anžetom sta navezala poseben odnos.

Z vsemi sem v stiku. Največ z Majem, Špelo in Anžetom. Tudi med snemanjem smo se največ družili. Anže je zlat fant in ti preprosto zleze pod kožo, zelo ga imam rada.

Kaj pa sodniki? So res takšen strah in trepet, kot je videti na televiziji?

Sodniki so mojstri svojega posla in smo se jih kar bali. Ni tako enostavno, ko te ocenjujejo taki strokovnjaki. Drugače pa so v zaodrju čisto običajni ljudje, zelo zabavni in prijazni.

Kdo vas je prepričal, da se prijavite na Masterchef? Bi izkušnjo svetovali tudi drugim?

Prepričala me je družina, predvsem mož. Ta izkušnja ni lahka, ampak bi jo kljub temu priporočila tistim, ki imajo željo, vendar oklevajo. Veliko ti da, veliko te spremeni, pokaže ti, da dejansko zmoreš veliko več kot si morda misliš in ti dejansko odpre veliko vrat na poklicnem področju.

Nam za konec zaupate še kakšen recept za poletno, osvežujočo jed?

Poleti pašejo osvežilne jedi, predvsem solate. Vedno delam po navdihu - pisana solata, popečen zrezek razrezan na trakce, nariban parmezan, koruza, sušeni paradižniki, sveza zelišča, sol, poper, olivno olje, limonin sok. To zelo paše poleti, pa hitro je na mizi. Drugče pa moje osvežilne poletne totre lahko poskusite v Villi Andor, dobrodošli.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija