POLETI BO ZAŽIVELA APLIKACIJA WAYV: Z njo bo mogoče iskati in ponujati morske prevoze

Koper

V poletnih mesecih bo zaživela inovativna aplikacijska platforma Wayv, s katero bo mogoče iskati in ponujati morske prevoze. Aplikacija bo povezala potnike in lastnike plovil ter tako omogočala prevoz z različnih točk slovenske obale, še pred začetkom delovanja aplikacije pa so kandidatom za voznike že na voljo brezplačna usposabljanja.

Sistem je zasnovan po vzoru kopenskega sistema Uber s prilagoditvami na morski prevoz, so sporočili iz Turističnega združenja Portorož. Vsa komunikacija in plačila bodo potekali prek aplikacije, kar bo omogočalo nadzor, hkrati pa bo tudi varneje in zanesljiveje za uporabnike.

Za varnost bo poskrbljeno tudi z organizacijo ustreznih izobraževanj, ki bodo prevoznikom prinesla potrebno znanje in dodatne veščine za varno ter učinkovito prevažanje potnikov, pravijo v združenju. Prvo izobraževanje je potekalo novembra lani, organizirana pa bodo še vse do maja.

V februarju bodo potekala tri izobraževanja, in sicer tečaj za voditelja čolna 25. in 26. februarja v Kopru ter tečaj upravljanja z radijsko postajo 28. februarja v Izoli.

Izobraževanja bodo za bodoče ponudnike prevozov z aplikacijo Wayv brezplačna. Vsem udeležencem tečajev bo aplikacija podrobneje predstavljena, zainteresirani za vključitev v projekt pa bodo prejeli brezplačne bokobrane z logotipom Wayv.

Projekt vzpostavitve informacijske rešitve za morske prevoze med slovenskimi mesti in turističnimi točkami je vreden skoraj 200.000 evrov. Glavni partner projekta je podjetje Emigma, ki razvija aplikacijo Wayv. Projekt sofinancirata država in EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija