NASILNEŽI SE SPRAVLJAJO NAD ŠOFERJE AVTOBUSOV: Tokrat jih je skupil sprevodnik, ki je pregledoval vozovnice

Kronika

Na Goriškem je ponovno prišlo do napada na sprevodnika na avtobusu, ki je pregledoval vozovnice. Nasilneža so policisti priprli, sprevodnik pa je potreboval zdravniško pomoč. Šoferji prevoznega podjetja ATP zahtevajo več varnosti.

V petek je prišlo do nasilja v Štandrežu, kjer je na avtobusu sprevodnik pregledoval vozovnice. Ko je po vozovnici vprašal moškega srednjih let, se je ta razburil in pričel vpiti, nato pa je sprevodnika udaril s pestjo v trebuh.

Na naslednji postaji je napadalec izstopil, po nekaj metrih hoje izgubil ravnotežje in padel. Ravno v tistem trenutku so se mimo pripeljali policisti. Moškemu, ki je padel, so nudili pomoč in mu odvzeli prostost, poroča Primorski dnevnik. Napadeni sprevodnik je potreboval zdravniško pomoč.

Kot opozarjajo v sindikatu FILT-CGIL, so tovrstni dogodki postali vse bolj pogosti in bodo zahtevali namestitev kamer video nadzora na vseh avtobusih. Vsak novejši avtobus je namreč opremljen s šestimi do osmimi kamerami, ki snemajo vse, kar se dogaja na avtobusu in na cesti.

V Trstu so vsi avtobusi preko video nadzora povezani s sedežem mestnega redarstva, kjer spremljajo, kaj se dogaja na vozilih. Takšen sistem si želijo tudi na Goriškem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija