PODROBNOSTI NESREČE NA KANINU: S kriki ustavili sedežnico in 7-letnico potegnili na sedež

Kronika

Kot smo že poročali, so v četrtek člani hrvaške družine, med njimi 47-letna mati, njena 7-letna hči in njen 13-letni sin, smučali na Kaninu. Okoli 13. ure so se s 4-sedežnico peljali na vrh proge Prevala. Mati je sedela skrajno levo, desno poleg nje je sedel njen sin, ob njemu je sedela njena hči, na skrajnem desnem delu 4-sedežnice pa ni bilo nikogar. Ko so vstopili na sedežnico ni bilo nobenega delavca v bližini, ki bi jim sedežnico podal, ta se je nahajal v hiški poleg omenjene 4-sedežnice. Ker je 7-letna deklica še majhna, ji sedežnica ni pripeljala pravilno pod noge, ampak jo je zadela nekoliko višje. Sedežnica je peljala nato naprej proti vrhu proge Prevala. 

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica so danes sporočili, da je pri tem 7-letno deklico obrnilo preko desnega boka nazaj, v nasprotno smer vožnje sedežnice. Sedišče sedežnice je bilo v višini njenega prsnega koša, noge pa so ji visele navzdol. Z rokama se je držala za hrbtišče sedežnice. Pri tem člani družine niso imeli niti časa, da bi zapiralo sedežnice spustili navzdol. 47-letna mati je začela kričatizatem pa je začel vpiti tudi moški, ki je sedel na sedežnici pred njimi, ko je opazil nastalo situacijo.

Sedežnica se je nato po nekaj metrih vožnje le zaustavila in to manj kot deset metrov nad varovalnimi mrežami, ki se nahajajo ob koncu proge Prevala, tako da družina s sedežnico ni prečila smučišča. Mati je hči preko ramen svojega sina z desno roko držala za bundo, da ni padla, njen brat pa je sestro prijel za bundo in jo pomagal dvigniti. Po slabi minuti se je deklica dvignila na sedežnico.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija