TA TEDEN ŽE DVE PODOBNI NESREČI NA SMUČIŠČU: Sedemletnica obvisela 15 metrov nad tlemi, policija sprožila preiskavo

Kronika

Bovški policisti so v soboto opravili pogovor s tremi državljani Hrvaške v zvezi s četrtkovim dogodkom, ko se je mlajša smučarka komajda obdržala na štirisedežnici Prevala. Incident se je končal srečno, a policija dogodek vendarle preiskuje v smeri suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.


Fotografija je simbolična.

Občan je namreč policiste obvestil, da je v četrtek okoli 13.30 na sedežnici Prevala med desetimi in 15 metri nad tlemi obvisela neznana mlajša smučarka. Na sedež sta jo povlekla odrasla ženska in mlajši fant, ki sta bila z njo na sedežnici. Na policijski postaji so se po pozivu širši javnosti v soboto zglasili 47-letna mati in njena dva otroka - 13-letni sin in sedemletna hči, so navedli na PU Nova Gorica.

Policisti Policijske postaje Bovec nadaljujejo z zbiranjem obvestil in dogodek v skladu z usmeritvami novogoriškega okrožnega državnega tožilstva preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti po določilih 314. člena kazenskega zakonika, so še zapisali.

O podobnem dogodku so pred dnevi poročali tudi s Krvavca, kjer se je otrok premaknil preveč na rob sedala in zdrsnil pod zapiralo. Pred padcem v globino sta ga z rokami ujela sopotnika in ga zadržala, dokler pod njim niso raztegnili mreže, ki je ublažila padec. Otrok se ni huje poškodoval.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija