POKOL V PIVOVARNI: Streljati pričel nekaj ur po prejeti odpovedi (VIDEO)

Kronika

V ameriški zvezni državi Wisconsin je strelec v sredo ubil pet zaposlenih v pivovarni Molson Coors, na koncu pa je sodil še sebi. Do zadnjega v vrsti strelskih napadov v ZDA je prišlo v mestu Milwaukee, kjer bodo imeli demokrati, ki se zavzemajo za omejitev pravice do orožja, julija nacionalno strankarsko konvencijo.

Strelski napad je izvedel 51-letni domačin. Lokalna policija navaja, da je šlo za zaposlenega v pivovarni, v kateri je bilo v času napada okrog tisoč ljudi. Poleg petih smrtnih žrtev je bilo tudi več ljudi ranjenih.

Ameriški mediji so poročali, da je bil strelec zaposlen v pivovarni in odpuščen v sredo, nekaj ur pred strelskim napadom. Strelec naj bi ukradel oznako z imenom drugega uslužbenca, se vrnil v pivovarno ter začel streljati.

Podjetje, ki se je do lani imenovalo MillerCoors, je prevzela kanadska pivovarna Molson, ki je začela izvajati varčevalne ukrepe. Sedež podjetja v Severni Ameriki se je preselil iz Denverja v Chicago, načrtovali pa so ukinitev do 500 delovnih mest.

Predsednik ZDA Donald Trump je strelca na novinarski konferenci o koronavirusu v Washingtonu označil za zlobnega morilca in izrazil sožalje žrtvam in njihovim družinam v Milwaukeeju.

Podobnih množičnih strelskih napadov je bilo v ZDA lani 417, pod predsednikom Trumpom pa ni nobene možnosti za ukrepe proti orožju, saj računa na predvolilno podporo orožarskih lobijev v ZDA. Nekaj več možnosti je v primeru izvolitve demokrata na položaj predsednika, kar glede na trenutne obete ni zelo verjetno.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija