PA SAJ NI RES: Oglobili so jo zaradi odvržene papirnate vrečke pred 10 leti

Svet

Pred več kot desetimi leti je Britanka Grace Firth kupila v pekarni prigrizek, papirnata vrečka pa se je znašla na tleh in ne v smetnjaku. 32-letno študentko iz bližine Manchestra pa je zdaj sodišče oglobilo z več deset funti zaradi smetenja, poroča britanski BBC.

Na sodišču so jo sprva spraševali, ali se je Firthova zmotila pri dnevu prekrška, ker se je zgodil pred toliko leti. Sodišče jo je sicer prvič oglobilo pred desetimi leti, a Firthova o tem ni vedela nič do lanskega leta. Poleti 2009 jo je sodišče v odsotnosti obsodilo zaradi smetenja in ji naložilo plačilo kazni v skupni višini 180 funtov (214 evrov). Firthova pa je sodišču v Stockportu pojasnila, da je prvič izvedela za to, ko je decembra lani prejela pismo glede dolga, ki ga mora poravnati.

Pred tem ni prejela nobene pošte, saj je bila ta poslana na naslov njene mame. "Vsa pošta zame je bila ali vrnjena ali pa so jo vrgli stran," je dejala na sodišču. Sodišče je v torek sprejelo njeno razlago in razveljavilo prvotno kazen. Ker je bila po oceni sodnika Edwarda Taskerja zelo iskrena, ji je znižal kazen na 55 funtov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija