POGORIŠČE TUDI MED PRAZNIKI? V požaru uničeno piransko hišo bo verjetno začela čistiti občina

Piran

Večkrat smo že poročali o pogoreli hiši na Trubarjevi 40 v Piranu, ki še vedno kazi videz soseščine, mimoidoči pa še zaznavajo vonj po dimu. "Zdaj je že veseli december pa se še zmeraj voha neprijeten smrad po požganem," nam je včeraj zaupala bralka (njeno ime hranimo v uredništvu) z vprašanjem, kdaj bo objekt saniran.

Kot so nam pojasnili na piranski občini, forenzičnega poročila, ki ga lastniki prostorov hiše na Trubarjevi 40 pričakujejo, preden bi začeli s sanacijo zgradbe, še vedno niso prejeli.

Občina je v začetku novembra drugim lastnikom predlagala, da bi začeli s potopki čiščenja in pripravo dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za rušitev, a o tem z njihove strani še niso dobili nobenega odgovora. "Zato bo Občina Piran verjetno v bližnji prihodnosti pričela s samostojnim čiščenjem svojih prostorov, čeprav bi bilo bolj smiselno, da se omenjenega lotimo vsi lastniki hkrati," so danes sporočili s piranske občine.


Predstavniki Občine Piran so si danes ponovno ogledali stavbo na Trubarjevi 40.

Z navedbami, da pogorišče kazi praznično vzdušje v mestu, se na občini le delno strinjajo, "saj ne gre za Tartinijev trg ali kakšen drug, zelo obiskan ali turistično najbolj zanimiv del Pirana." Se pa strinjajo, da pogorišče kazi podobo Trubarjeve ulice in znižuje kakovost življenja vseh tam živečih prebivalcev ter mimoidočih sprehajalcev.

Od omenjene bralke smo prejeli tudi navedbe, da naj občina Piran ne bi imela sklenjene najemne pogodbe z Okoljem Piran za najemn poslovnih prostorov v pritličju zgradbe, kar pa na občini zanikajo. Kot pravijo, "gre verjetno tako, kot se pogosto dogaja v Piranu, za govorice." Pogodba med Občino Piran in Javnim podjetjem Okolje Piran je bila za omenjeni prostor sklenjena za nedoločen čas 5. septembra 2008. Mesečna najemnine znaša 138,24 evra.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istrijan |  04 .12. 2019 ob  21: 51
"saj ne gre za Tartinijev trg ali kakšen drug, zelo obiskan ali turistično najbolj zanimiv del Pirana."

Dejmo nekaj razčistit. Omenjena ulica je ena izmed najbolj prometnih v samem mestu. V poletnem času je skoraj da toliko ljudi tam kakor sredi ceste.
Hostel, ki meji na pogorelo hišo je recimo ena izmed stvari, ki jih slikajo (ker je okusno narejen in izpostavlja staro gradnjo) ter ostanki obzidja na drugi strani skupaj s stopnicami so tudi deležni velikega številka "škljocev" turistov.
V dotični ulici (na obeh straneh) je bilo, in verjetno še bo, posnetih kar nekaj vidospotov. Pri tem pa moremo še upoštevati turiste, ki so morali cel čas vohat ta smrad (sosedi so pa itak tisti, ki so najbolj nasrkali, ker še vedno vohajo) v sosednjih hostlih in apartmajih (4x hostel 1x apartma).
To tudi vpliva na ponovno obiskanost ter priporočilo.

Celoten Piran kakor tak je zanimiv.
Če bi kdo izmed veljakov šel med sezono na sprehod po celem mestu (kakor to rad delam jaz) bi marsikje videl marsikoga, ki slika marsikaj.

Pa tudi, če ni to TT, kaj potem? Si tamkajšnji prebivalci ne zaslužijo "svežega zraka" ter normalnih vizualnih razmer?

Toliko časa je že minilo in še vedno nič od nič. Žalostno, res žalostno.
Tiramola  |  04 .12. 2019 ob  20: 47
Dolgo časa potuje to forenzične poročilo o vzroku požara.
Tu nekaj ne štima.
Nekdo bremza.
Občani so radovedni kdo je kriv.

Komunala naj počisti. Pomagajte stanovalcem.

Pohvala redarju pri reševanju otoka.
Lep Miklavž