Obala “centrala” za nove politične stranke

Politična situacija v Sloveniji je precej razgreta, predvsem pa negotova. Največja vladna (Pozitivna Slovenija) stranka se pripravlja na kongres, kjer bodo volili novega predsednika, tok dogajanja pa lahko zažene večje premike na političnem parketu. Velik del tega dogajanja bi se lahko odvrtel ravno na Obali. 

Za prihajajoče dogodke je zelo pomembno, kaj se bo zgodilo z ljubljanskim županom in ustanoviteljem Pozitivne Slovenije Zoranom Jankovičem. Ta je po obremenilnem poročilu KPK zamrznil svoj status predsednika stranke, njeno vodenje je prevzela premierka Alenka Bratušek.

Ta je že napovedala svojo kandidaturo za vrh stranke, saj pravi, da za vodenje vlade potrebuje tudi močno podporo matične stranke. A članstvo je za mesto predsednika stranke evidentiralo tudi Zorana Jankoviča, ki pa svoje odločitve glede soglasja h kandidaturi še ni sporočil. Vse kaže na to, da bo kandidaturo sprejel, čeprav lahko na kongresu od te odstopi.

Jankovič in Šoltes z novima strankama?

Če bi se dejansko podal v boj z Bratuškovo za predsedniško mesto v stranki in ta boj izgubil, naj bi nastala nova stranka, ki bi jo ustanovil skupaj s koprskim županom Borisom Popovičem. Njegov svetovalec Sebastjan Jeretič nam je dejal, da pogovori sicer potekaj, a nič še ni bilo dorečeno. "To ni nič operativnega. Pogovori potekajo neprestano, opravljajo se kalkulacije in analize. Popovič in Jankovič sta kolega, veže ju tudi prijateljstvo. A konkretnega tukaj še ni prav nič," je dejal Jeretič. Požareport sicer piše o tem, da naj bi Popovič Jankoviča nagovarjal k ustanovitvi nove, skupne stranke in mu med drugim zagotovil, da lahko na Obali skupaj "pobereta" 80 odstotkov glasov. Popovič pa naj bi med drugim bil prepričan, da lahko le Jankovič na volitve pripelje razočarano volilno telo levice. To naj bi bila misija nemogoče za Igorja Lukšiča, Alenko Bratušek in Igorja Šoltesa.

Slednji je ravno v Kopru ustanovil društvo Verjamem, ki naj bi v prihodnosti postalo politično gibanje oziroma stranka. Med vidnejšimi podporniki je koprska notarka Polka Boškovič, nekdanja partnerica znanega odvetnika Francija Matoza. Pri novem gibanju pa se omenjajo tudi imena sedanje informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Musar in pravnika Mira Cerarja. Slednja naj bi se poleg Šoltesa zanimala celo za predsedniški stolček, o čemer smo na Regionlu že pisali.

ivo |  02 .10. 2013 ob  22: 18
Kdorkoli samo da ni lopov in zdrahar Janša.
sveti jurij |  02 .10. 2013 ob  16: 36
V Kopru je vse mogoče . Popovič ima , kljub temu, da je pravnomočno obsojen in dokazan tat, pod seboj veliko bazo telebanov, ki jih kupi s porcijo kalamarov in malim pivom
poka |  02 .10. 2013 ob  11: 28
MA POGLEJTE TA YOKERSKI NASMEH.CELI SLOVENIJI SE SMEJI.
Bošamarin |  01 .10. 2013 ob  15: 51
pa nova premierova rezidenca!!!
:P |  01 .10. 2013 ob  14: 46
Popo je opravil svoje na obali
Da o Zokiju ne govorimo...
brane |  01 .10. 2013 ob  14: 23
v kopru bo nova oblast
Polde |  01 .10. 2013 ob  13: 40
@sdvx, zakaj vse hočeš videti črno. Zadosti da se ozreš okoli sebe( ja, ja ampak samo če hočeš videti).
istra |  01 .10. 2013 ob  13: 27
direktor koprske komunale pa za ministra za notranje zadeve
istra |  01 .10. 2013 ob  13: 25
ma kaksen Popo in Janko - ma lepo vas prosim, prodali bi kar je v Sloveniji ostalo, nekaj zase pokasirali, gradil bi grafAnte, ma lepo vas prosim Popo v slov. politiki haha - čisti lopov, no vsaj njegova ukradena kroštola bi ratala prava politična beznica
sdvx |  01 .10. 2013 ob  12: 02
Ne pomnim, da bi Popovič v kakršnem koli tandemu kadarkoli kaj dobrega spravil skupaj. Ne vem zakaj bi bilo tokrat drugače. (Avion PRESS)
peškador |  01 .10. 2013 ob  10: 53
Casal di Principe v Italiji = Koper v Sloveniji
Ali je še kako lažje priti do denarja?  |  01 .10. 2013 ob  09: 59
Slovenci pa smo pričakovali, da bodo registrirali te " vseznalice" , ki jim denarja ne manjka kakšno gospodarsko firmo. Pričakovali smo, da bodo zaposlili najmanj 500 ljudi in jim omogočili družinam solidno preživetje.
Tako pa ne znašli so se.
Ti bogataši bi še naprej sesali iz korit drugih. Raje bodo ustanovili stranko ali pa celo agencijo....aja zakaj pa ne društvo....pa da pridejo preko davkoplačevalcev do denarja.
Ja, kaj pa je lažjega?
Našega župana moti, da ima naša država toliko občin, ne moti pa ga, da ima toliko društev.
1