NOVINARJI IN UREDNIKI PN IZBRALI KRIŽMANOVO: Nova v. d. odgovorne urednice prejela kar 37 glasov od 41

Koper

Direktorica Primorskih novic Patricija Ukmar je z današnjim dnem za novo v. d. odgovorne urednice imenovala Silvo Križman, in sicer za obdobje dveh let. Križmanova je pred tem dobila tudi prepričljivo podporo aktiva novinarjev Primorskih novic. Za Križmanovo, sicer dosedanjo izvršno direktorico, se je pozitivno izreklo 37 članov aktiva, dva glasova sta bila proti, dva pa vzdržana.

Križmanova sicer ni bila prva izbira Ukmarjeve. Kot smo že poročali, je sprva namreč predlagala, naj funkcijo odgovornega urednika še naprej opravlja Antiša Korljan, a ta ni dobil podpore aktiva. "Veseli nas, da nam je vodstvo prisluhnilo," je povedala namestnica predsednice aktiva novinarjev Primorskih novic Marica Uršič Zupan.

Dosedanjemu odgovornemu uredniku Korljanu se je štiriletni mandat iztekel maja, takrat pa mu je bil mandat podaljšan kot vršilcu dolžnosti do 20. septembra. V začetku meseca je Ukmarjeva pozvala člane uredništva h kandidaturi za dveletno vedejevstvo, neuradno pa so za to funkcijo prišle tri kandidature. Direktorica je nato pri aktivu preverila podporo Korljanu, a je izmed 40 prisotnih novinarjev (fizično ali s pooblastili) prejel le pet glasov podpore in kar 31 glasov proti. Nato se je odločila umakniti predlog Korljanove kandidature ter kolektivu v podajo mnenja dala kandidaturo Križmanove.

Antiša Korljan

Kot je tedaj za STA pojasnila Uršič Zupanova, so člani aktiva z glasovanjem dali jasno vedeti, da s Korljanom trenutno ne vidijo, kako bi ohranili vlogo Primorskih novic. Gre namreč za institucijo, "ki ima 70-letno tradicijo obveščanja primorskih prebivalcev in se zavedamo, da moramo to ohraniti, tako ali drugače," je poudarila.

Korljan po glasovanju aktiva prejšnji teden postopkov ni želel komentirati.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija