NESOGLASJA MED KOPRSKIMI ŠTUDENTI DOSEGLA NOVO RAVEN: Spremo in Spijenović napadla in okradla Jenka in Kočevarja?

Koper

S Policijske uprave (PU) Koper so včeraj sporočili, da je v soboto ponoči prišlo do pretepa v Kopru, v katerega je bilo udeleženih več oseb. "Po prvih podatkih so se okoli 2. ure zjutraj med seboj sprli fantje, pri tem pa je eden vzel mobilni telefon drugemu, ki je želel poklicati prijatelja, ter z njim pobegnil. Policisti zbirajo informacije o dogajanju in ugotavljajo sum kaznivega dejanja tatvine," so policisti zapisali v poročilu dogodkov. Danes pa je v naše uredništvo prišlo pojasnilo, kaj naj bi se v soboto ponoči v resnici zgodilo. Šlo naj bi za še eno obračunavanje med koprskimi študenti: Aleksandar Spremo in Saša Spijenović naj bi napadla Matijo Jenka in Jurija Kočevarja.

Matija Jenko

Pojasnilo o incidentu, ki se je zgodil v soboto okoli 2. ure zjutraj v Kopru, je napisal Matija Jenko, predsednik Študentskega sveta Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (ŠS UP PEF). Kot je razložil, naj ne bi šlo za pretep, ampak za napad s krajo telefona. Poleg tega ni šlo za tatvino, ampak za rop.

"Žal včeraj svoje izjave, ki bi razjasnila celotno dogajanje omenjenega napada, nisem želel podati, saj so na Pedagoški fakulteti (UP PEF) potekale volitve v Študentski svet UP PEF," je dejal Jenko. Po njegovih besedah naj bi mu telefon ukradel Aleksandar Spremo, generalni sekretar Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), pri tem pa mu je pomagal kolega Saša Spijenović iz vrst Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP).

Aleksandar Spremo

"Nimam odgovora na vprašanje, zakaj mi je Spremo ukradel telefon. S tem se bodo ukvarjali organi pregona. Lahko le sklepam, da je to nadaljevanje medijskega linča, ki ga je nad menoj in Študentskim svetom UP PEF v svoji gonji za iskanjem krivca nad nezadovoljstvom vse večjega števila študentov nad ŠOUP-om povsem neutemeljeno in na nezakonit način začel predsednik te organizacije Jure Ciglar," je zapisal Jenko.

"Žalosti me, da se nekateri študentski funkcionarji poslužujejo že skrajnih nasilnih metod ustrahovanja. Kot predsednik študentov UP PEF javno pozivam vse vpletene, da prenehajo s tovrstnim delovanjem," je še dodal.

POJASNILO O NAPADU V izogib napačnemu obveščanju javnosti sporočam, da je bilo v oddaji Primorska kronika na TV Koper...

Objavil/a Matija Jenko dne Torek, 19. november 2019

Volitve v ŠS UP PEF so potekale v petek in včeraj, minile pa so brez zapletov. Po prepričanju Jenka pa naj bi bile ravno volitve povod za napad, ki se je nanj in na njegovega kolega zgodil v noči s petka na soboto. Incidentu naj bi prisostvovalo več prič, da sta ju napadla ravno Spremo in Spijenović, pa je potrdil tudi Jurij Kočevar.

Spremo vpletenost v incident zanika. "O navedenem dogodku ne vem nič! Povem lahko samo, da nisem sodeloval v nobenem pretepu. To je pa tudi vse!" je dejal za Radio Koper. O dogodku ne ve ničesar niti predsednik ŠOUP Jure Ciglar, ki je Jenku v minulih dneh med drugim očital, da deluje nemoralno in nezakonito. "S tem nisem bil seznanjen do zdaj, težko to komentiram na kakršen koli način," njegovo izjavo povzema radio.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .11. 2019 ob  17: 59
15
fajn organizacija....v ponos in čast študentom, da imajo na vodilnih mestih prevarante in lopve, ki po možnosti niti študenti niso, hahha
spraševalec |  19 .11. 2019 ob  17: 48
10
Ciglarjev moto: Bolj molčim, več služim. Na račun drugih.