KOSTIĆ KONČNO DOBIL SVOJO PLAŽO: Vanjo bo vložil pol milijona, odprta bo za vse

Piran

Hotel Kempinski Palace Portorož in lastnica hotela, družba MK Group srbskega poslovneža Miodraga Kostića, sta s komunalnim podjetjem Okolje Piran podpisala pogodbo o 20-letnem najemu plaže pred restavracijami Paco, Jadro in Cacao v Portorožu. V treh letih bodo za ureditev plaže namenili pol milijona evrov, plaža pa bo ostala odprte za vse.

Kot so danes sporočili iz Kempinski Palace Portorož, bodo skladno z najemno pogodbo v prvem letu vložili 350.000 evrov, v prihodnjih dveh letih pa še 150.000 evrov. Vložek med drugim zajema nakup luksuznih ležalnikov, t. i. VIP caban"Sprememba bo v ravni storitve, ki jo bomo ponudili našim gostom in bo torej v skladu s petzvezdično ravnjo storitve Kempinski," je dejal generalni direktor hotela Kai Behrens.

"Plaža bo dostopna vsakomur, ki jo bo želel obiskati," je zagotovil.

Najem plaže je del strategije MK Group, da pozicionira Portorož kot eno izmed najprestižnejših in najmodernejših turističnih destinacij na tem delu Jadrana, je dodala članica uprave hotela Jelena Baronik. Najem bo začel veljati 1. januarja 2020.

Javno podjetje Okolje Piran je del plaže oddalo prek javnega razpisa, ki je bil objavljen oktobra letos. Glede na razpis gre za nekaj manj kot 2200 kvadratnih metrov površine, predviden pa je 20-letni najem z možnostjo podaljšanja za 10 let. Najnižja letna najemnina je bila določena v višini okoli 18.400 evrov brez DDV, kar v 20 letih pomeni skupno 368.000 evrov brez davka.

"Ko sem prevzel upravljanje podjetja Okolje Piran, sem obljubil, da bomo dali vse od sebe, da prebudimo Portorož ter delamo na promociji in razvoju te prekrasne destinacije. Zaspali smo na lovorikah starega Portoroža in čas je, da se prebudimo," je v sporočilu navedel direktor javnega podjetja Gašpar Gašpar Mišič.

Kot je dodal, razvoj zahteva vlaganja. "Hotel in MK Group sta že v preteklosti dokazala, da so pripravljeni vlagati v razvoj celotnega turizma v Istri na obeh staneh meje in zadovoljen sem, da v tej smeri tudi nadaljujejo," je povedal Gašpar Mišič. Po njegovih besedah je strah pred spremembami povsem nepotreben.

Gašpar Gašpar Mišič

"Tudi ostali hotelirji bi se lahko zgledovali po hotelu Kempinski ter njihovem povezovanju z lokalno skupnostjo," je povedal in dodal, da MK Group vse od prihoda na destinacijo dela na promociji in povezavi domačinov in turizma, saj da se kot strateški lastnik zavedajo, da bo "turist zadovoljen le, ko bo zadovoljen domačin".

Zadovoljni so tudi v Turističnem združenju Portorož. Direktor združenja Igor Novel je dejal, da vlaganje v plažo predstavlja pozitiven premik v turistični ponudbi Portoroža. "V raziskavi iz leta 2018 so obiskovalci svoje zadovoljstvo s plažami na destinaciji ocenili s 3,5 točke od petih, kar nakazuje, da bo treba v bodoče intenzivneje delati na razvoju tega elementa naše ponudbe," je dejal.

Tudi v strategiji razvoja turizma je zapisano, da želijo dvigniti kakovost turistične ponudbe v kraju, pri čemer pa morajo sodelovati vsi deležniki, je dodal. "Tako hotel kot lastnik MK Group so se do sedaj izkazali kot dobri, strateški investitorji, ki aktivno sodelujejo v aktivnostih Turističnega združenja Portorož. Skrbno spremljajo razvoj destinacije in stremijo h kvaliteti, kar nam je v Portorožu nujnega pomena," je povedal Novel.

MK Group ima v večinski ali manjšinski lasti 14 hotelov v Srbiji, Sloveniji, na Hrvaškem in v Črni Gori, letališče Portorož in igrišče za golf v Savudriji. Kostić je lastnik hotela Palace postal leta 2015, ko je prek v Švici registrirane družbe Agri Holding kupil družbo Istrabenz hoteli Portorož, ki je bila lastnica hotela. Družba Istrabenz hoteli Portorož je leta 2008 z mednarodno hotelsko verigo Kempinski podpisala 20-letno pogodbo o upravljanju hotela, ki ima med drugim 182 sob in apartmajev, 1500 kvadratnih metrov velik center dobrega počutja, šest konferenčnih dvoran, unikatno Kristalno dvorano, dve restavraciji in zasebni park.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  19 .11. 2019 ob  22: 06
Še en korak k balkanizaciji Portoroža.
A spada k pogodbi tudi pomol?
Tovariši nikoli ne boste gospodje. Poglejte stanje na Lucijski plaži. Neka firma Alaja, kakšen nered in uničen pomol je pustila za sabo.

Portorožani. Gasparij Vas je nategnil za naslednjih dvajset
let.
Portorožani. Genio Vas je nategnil za naslednjih dvajset let.
Zdaj pa delite minuse..... 3....2.....1....start
Tom |  19 .11. 2019 ob  19: 37
Ta članek je cvet puhlic portoroških in piranskih odločevalcev.

VIP cabane...a' 500 EUR (hand made).

In tuširali se bodo samo s studenčnico.

Ampak pustimo se presenetiti.