PO RAZKRITJU POSNETKA SE JE OGLASIL ŠE BRŽAN: Šuc ga je obvestil za sestanek z Malenićem, še vedno pričakuje odstopno izjavo (VIDEO)

Koper

Potem ko smo objavili videoposnetek direktorja koprskega Javnega stanovanjskega sklada (JSS MOK) Gorana Malenića, kako na pisarniški mizi odpira penino, naredi požirek, nato pa poškropi ostale zbrane, prihaja na dan še več podrobnosti. Minuli petek so ga policisti zalotili vinjenega za volanom, v nedeljo pa ga je na domu obiskal svetovalec koprskega župana Aleša Bržana, Robert Šuc. Šuc mu je, kot navaja Malenić, grozil s kazensko ovadbo, če ne odstopi prostovoljno. Koprski župan je v današnji izjavi povedal, da je bil seznanjen s Šucovim obiskom na Malenićevem domu, a ne ve ničesar o kakršnih koli grožnjah. Šuc naj bi mu po pogovoru z Malenićem povedal le, da se bo Malenić do 10. ure naslednjega dne izjasnil glede odstopa.

Kot je danes povedal koprski župan Aleš Bržan, je Malenića potem, ko je od novinarjev izvedel, da naj bi ga policisti ustavili vinjenega, poklical. "Potrdil je, da je vozil v vinjenem stanju in tudi napihal," je povedal Bržan in dodal:

"Med vikendom me je sodelavec Robert Šuc obvestil, da se namerava sestati z Malenićem in ga vprašati, ali namerava odstopiti. Informacija je bila, da bo do ponedeljka, do 10. ure sporočil svojo odločitev. Ni se mi oglasil na telefon, preko medijev pa sem ugotovil, da ne namerava odstopiti in še več, da se mu je zdel pogovor s Šucem sporen."

Tako je Malenić nazdravljal s penino na mizi, ko so prevzeli nove prostore koprskega stanovanjskega sklada. 

Kot je dejal Bržan, glede na vse, kar je Malenić počel v zadnjih dneh in glede na posnetek, ki je prišel v javnost, "obstajajo postopki in prav je, da se stvari razčistijo".

"Ne glede na vse postopke, pa Malenić mojega zaupanja nima več in verjetno tudi ne zaupanja nadzornega sveta stanovanjskega sklada. Njim je potrebno dati v presojo, ali je Malenić primeren za vodenje te inštitucije. Oni morajo odločiti in odločitev predati meni. Če bodo odločili, da za to ni primeren, je prav, da to dam na prvo sejo občinskega sveta, ki bo odločal naprej," je še povedal Bržan. Po nekaterih informacijah, ki so prišle v javnost, nadzorni svet meni, da nima zakonske podlage za Malenićevo razrešitev.

Malenićevih navedb, da mu je Šuc grozil s kazensko ovadbo, če ne odstopi prostovoljno, Bržan ni komentiral. Je pa povedal, da se je z Malenićem pogovarjal o morebitnem odstopu že 5. julija letos, vendar ni bil pripravljen odstopiti. Na vprašanje novinarke, ali mu je takrat podal že napisano odstopno izjavo in zahteval, da jo Malenić podpiše, je zatrdil, da ne. 

Robert Šuc

Bržan je sicer še navedel, da si želi Malenićevega odstopa zaradi slabega delovanja stanovanjskega sklada v zadnjih letih. "Ni se zgodilo nič, kar bi se lahko štelo kot dobro ravnanje direktorja oziroma sklada. Noben objekt, ki bi se moral zgraditi že leta nazaj, se ni zgradil. Nadzorni svet je ugotovil kar nekaj nepravilnosti in zato se ga je tudi pozvalo k odstopu, ampak očitno se bo stvar zapletla, kar se tega tiče," je povedal Bržan.

Kot je še dejal Bržan, lahko ocenjuje samo moralnost Malenićevega početja in s tega stališča se mu zdi nesprejemljivo, da bi ostal na funkciji. Bržan je še povedal, da se pregleduje celotno poslovanje stanovanjskega sklada in početje direktorja. Bile naj bi še druge nepravilnosti, o katerih pa danes ni želel govoriti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  21 .11. 2019 ob  11: 40
Bržan, ti si RESNIČNO nesposoben. Okrog sebe si postavil same bedake in vse spremembe ki si jih naredil, so le lepotni popravki. Prosim, odstopi preden bo prepozno. Občani smo lahko prej nergali pred pretiranim trošenjem, kar se pa sedaj dogaja je pravi kriminal. Ne more bit kdorkoli na čelu take fabrike, kot je koprska občina. Ti pač temu nisi kos in preden bo škoda prevelika, odstopi.
Tine |  19 .11. 2019 ob  21: 26
14
Bržan, kaj pa porečeš na to, da si v Marjetico Koper zaposlil Dimitrije Šamšala, ki je pijan s službenim avtom povzročil prometno nesrečo? Kaj pa tvoj sosed Alfred Draščić, ki si ga s prevaro postavil za direktorja Marjetice Koper? Sram te bodi dvoličnež!
kokodek |  19 .11. 2019 ob  19: 11
10
@občan, našli ne bodo ničesar, ker ničesar ni naredil . kje so stanovanjajQuery112305159836195528358_1574186681022??? sicer pa je v službi prepovedano piti, prpovedno je piti naslužbenih sestankih in neodgovorno in škodljivo je voziti pijan. zato naj takoj zapusti poltrono !!!!! v gospodarstvu rabijo veliko delavcev, naj gre tja, bo videl, kako se dela !!!!!
kjessi |  19 .11. 2019 ob  18: 57
10
A je prav, da hodijo k njemu na dom - k njegovi družini?
max |  19 .11. 2019 ob  18: 42
10
veseli december, ne bo nikoli več vesel, še posebej če si županov človek.
Občan |  19 .11. 2019 ob  18: 06
15
Če bi se lahko Maleniču očitalo karkoli razen pihanja, bi že zdavnaj odletel... tako da vi kar glejte poslovanje Stanovanjskega sklada, našli ne boste ničesar. Osebno mi gre politično obračunavanje zaradi pihanja na živce, vsi levi in desni ga skupaj pijejo, potem se pa zgražajo, kot da so vsi ozdravljeni alkoholiki. Bolano.
spraševalec |  19 .11. 2019 ob  17: 53
Nihče nič ne ve, kako prikladno.
kokodek |  19 .11. 2019 ob  17: 43
14
ni zakonske podlage za odstopjQuery1123047225292873982627_1574181198779?? kaj smo normalni v tej v tej državi ????? odstopiti mora, ker je pil alkohol na delovnem mestu , kar je prepovdano. Napil se je tudi na službenem sestanku in potem vozil pijan domov!!!!! Če to ni zadosti za rezrešitev, so vsi v nadzornem svetu ene mone
kokodek |  19 .11. 2019 ob  17: 43
ni zakonske podlage za odstopjQuery1123047225292873982627_1574181198779?? kaj smo normalni v tej v tej državi ????? odstopiti mora, ker je pil alkohol na delovnem mestu , kar je prepovdano. Napil se je tudi na službenem sestanku in potem vozil pijan domov!!!!! Če to ni zadosti za rezrešitev, so vsi v nadzornem svetu ene mone