POSKUS ROPA BENCINSKEGA SERVISA V POVŽANAH: Prijeli tri Albance, stare 18, 20 in 21 let

Kronika

Primorski policisti so podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poskusa ropa zoper tri mlade državljane Albanije. Osumljenci, za katere je preiskovalni sodnik že odredil pripor, so po ugotovitvah kriminalistov v nedeljo zjutraj sodelovali pri poskusu ropa bencinskega servisa v Povžanah.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Koper, so bili o ropu na bencinskem servisu v Povžanah obveščeni v nedeljo malo pred 5. uro. Na bencinski servis sta vstopila dva moška in zaposleni zagrozila s pištolo. Nato je v prostor prišel njen sodelavec in moška sta pobegnila ter se z osebnim vozilom odpeljala proti Materiji.

Nemudoma je stekla policijska akcija in prva policijska patrulja je vozilo opazila le nekaj minut zatem. Policisti so vozilu sledili in ga skušali ustaviti. Ker voznik kljub znakom policije ni ustavil, so se policisti odločili za uporabo stingerja, ki ga je voznik povozil na regionalni cesti proti Postojni pri Hraščah. Kljub predrtim pnevmatikam je pot nadaljeval.

Policisti so v Postojni uspeli vozilo ustaviti. V njem so bili trije moški, stari 18, 20 in 21 let, vsi državljani Albanije z urejenim statusom prebivanja v Italiji. Policisti so jih prijeli, v ponedeljek pa so opravili preiskavo vozila. Zatem so zoper njih podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poskusa ropa. Privedli so jih k preiskovalnemu sodnika, ki je po zaslišanju za vse tri odredil pripor.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
olor |  20 .11. 2019 ob  11: 43
Da niso ti, že ropali po naših b. servisih v preteklosti, barabe.