NE SE USTRAŠITI OB POGLEDU NA KOPRSKI ZALIV! Potekala bo reševalna vaja

Koper

Ne ustrašite se, če boste v soboto zjutraj na morju zagledali gorečo ladjo, gasilce, luško kapitanijo in policaje. Potekala bo le reševalna vaja NAMIRG 2019.

Vaja NAMIRG 2019 se bo izvedla na podlagi predpostavke, da je v Koprskem zalivu prišlo do trka dveh ladij, pri čemer sta bili dve osebi poškodovani. Na ladji na sidru je, kot posledica trka, prišlo do požara na palubi in do iztekanja lahkega goriva v morje. Poveljnik ladje zaprosi za pomoč pri oskrbi poškodovanih članov posadke, za pomoč pri gašenju požara ter omejevanju posledic onesnaženja na morju, so bistvo vaje predstavili organizatorji.

Vaja, ki jo organizirajo Gasilska brigada Koper, Uprava RS za pomorstvo in izpostava URSZR Koper, se bo v soboto pričela ob 7. uri.

Na vaji, ki je del projekta NAMIRG, pa bodo sodelovali mednarodna ekipa poklicnih gasilcev – NAMIRG (North Adriatic Maritime Incident Response Group), Uprava RS za pomorstvo, Policijska uprava Koper, Fakulteta za pomorstvo in promet Portorož, Uprava RS za zaščito in reševanje, Regijski center za obveščanje Koper ter ladja Glovis Sirius, Adria-Tow, Luka INPO, Prosub in Luka Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija