SMRTNA NESREČA NA PRIMORSKEM: Zaradi hudih poškodb glave umrla v bolnišnici

Kronika

V torek ob 8.30 se je v Šempetru pri Gorici na Žnidarčičevi ulici zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 73-letna kolesarka, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Nesreča se je, kot so pojasnili na novogoriški policijski upravi, zgodila v neposredni bližini tamkajšnjih tehničnih pregledov.

Nesreča se je zgodila, ko 73-letna kolesarka pri vključevanju iz nekategorizirane ceste na prednostno cesto ni pustila mimo vseh vozil. V tem času je namreč po prednostni lokalni cesti pripeljala 57-letna voznica osebnega avtomobila, ki je kljub umikanju levo z desno stranjo vozila trčila v kolesarko, ki med vožnjo ni uporabljala kolesarske čelade. Pri padcu si je kolesarka hudo poškodovala glavo. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v šempetrsko bolnišnico, kjer pa je nato okoli 19. ure zaradi hudih poškodb glave umrla.

Na cestah na območju PU Nova Gorica se je od 1. januarja do vključno 3. septembra zgodilo skupno 587 prometnih nesreč, v enakem lanskem obdobju pa 574. V omenjenih prometnih nesrečah je letos, vključno z  včerajšnjo prometno nesrečo, življenje izgubilo 12 oseb, lani 5, 40 jih je tako letos kot lani utrpelo hude telesne poškodbe, 195, lani 186, pa lahke telesne poškodbe. 749 oseb v letošnjih prometnih nesrečah ni bilo poškodovanih, lani pa je bila ta številka 793, so še sporočili z novogoriške policijske uprave.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija