NE ODHAJAJTE NITI NA SPREHODE: K odgovornemu ravnanju pozivajo tudi znani Izolani (VIDEO)

Izola

Izolska komunala je z današnjim dnem s pomočjo podizvajalca začela z uporabo razkuževalnega sredstva na osnovi klora pri čiščenju javnih površin. Kot je na rednem sestanku občinskega kriznega štaba navedel direktor komunale Denis Bele, želijo razkužiti vso urbano opremo, vključno s klopcami, in to predvsem na najbolj izpostavljenih točkah.

S svojim delom se bodo v Komunali Izola sicer osredotočili na območja, kjer se zdaj giblje največ ljudi - okoli zdravstvenih domov, lekarn, trgovin in tudi promenad, je pojasnil Bele.

Obenem so sprejeli dodatne ukrepe, s katerimi poskušajo zmanjšati zadrževanje večjih skupin na isti lokaciji. Tako so na mestni tržnici omogočili posamični dostop do stojnice, na pokopališču pa so omejili število udeležencev pogrebov za 15 oseb ter določili posamično vstopanje v mrliško vežico.

Župan Danilo Markočič je ponovno izpostavil, da vsi občani ne upoštevajo priporočil, zato je danes predlagal povečanje nadzora nad uporabo otroških igrišč. V torek so objavili tudi video posnetek, v katerem opozarjajo občane, naj ostanejo doma. Po županovih besedah si je posnetek ogledalo skoraj 10.000 ljudi.

Drage Izolanke in Izolani, trenutno še ni razloga za preplah, a vas vseeno prosim, da ostanete doma. Le z omejevanjem stikov bomo uspeli zajeziti širjenje virusa. Zaupam v vaš čut odgovornosti, saj gre za zdravje vseh nas.

Objavil/a Občina Izola - Comune di Isola dne Torek, 17. marec 2020

Z osveščanjem bodo sicer še nadaljevali in v naslednjih dneh pripravili podobne posnetke z znanimi izolskimi športniki in glasbeniki. Danes so tako že objavili vzpodbudne besede športnika Boruta Mačkovška. Po vzoru ajdovske občine pa bodo pripravili tudi poseben vodnik za občane, je še napovedal župan.

Hvala za vzpodbudne besede, Borut Mačkovšek. #ostanidoma in #ostanizdrav!

Objavil/a Občina Izola - Comune di Isola dne Sreda, 18. marec 2020

V izolskem zdravstvenem domu medtem zaradi obsega dela pregorevajo pediatri, kar trenutno pokrivajo z družinskimi zdravniki, pa je ugotavljal direktor zdravstvenega doma Evgenij Komljanec.

Na občini so o potrebah po dodatnih zaščitnih sredstvih že obvestili regijski štab civilne zaščite, nekaj sredstev pa so medtem že razdelili osebam, ki nudijo pomoč na domu.

Po besedah poveljnika izolske civilne zaščite Zdenka Deželaka pripravljajo tudi uredbo o prepovedi kurjenja v naravi, da ne bi s tem obremenili gasilcev. V trenutnih razmerah namreč ne vedo, kdaj jih bodo bolj nujno potrebovali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija