OBVESTILO VZNEMIRILO PODJETNIKE: Hipen odziv direktorja Komunale Izola, opravičilo in pojasnilo

Izola

Na družbenem omrežju Facebook smo zasledili objavo zaskrbljenega najemnika občinskih poslovnih prostorov v Izoli, ki je prejel obvestilo o podražitvi najemnine. Direktor izolske komunale Denis Bele se je nemudoma odzval in pomiril strasti. 

V dopisu, ki so ga prejeli najemniki občinskih poslovnih prostorov v Izoli, piše, da se je "skladno z najemno pogodbo v mesecu marcu povišala najemnina za povprečni indeks rasti cen življenjskih potrebščin, to je 1,6 odstotka".

Na objavo na Facebooku se je nemudoma odzval direktor izolske komunale Denis Bele, ki je pojasnil, da je bil dopis pripravljen pred 20 dnevi, v petek pa je bil po programskem avtomatizmu posredovan najemnikom ob mesečnih položnicah.

"Strinjam se z vami, da se je prejem dopisa zgodil ob najmanj primernem času, česar se popolnoma zavedamo in se za nastalo nevšečnost tudi iskreno opravičujemo. V situaciji, ko smo vsi vpeti v aktivnosti za zajezitev širjenja nove virusne bolezni, žal nismo bili pozorni na avtomatizacijo nekaterih računalniških postopkov, posledica tega pa je dotični dopis," je pojasnil Bele.

Denis Bele

Kot je poudaril, naj vsi prejemniki dopisa le tega smatrajo kot brezpredmetnega. "S sodelavci, vodstvom občine in županom iščemo načine, kako bi najemnine v teh izrednih časih zmanjšali in v danem obdobju celo ukinili. O teh in dodatnih ukrepih bo odločal občinski svet," je še navedel Bele.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
max |  18 .03. 2020 ob  20: 05
Najemnine? Ljudje božji, vi resno, od kje bodo ljudje vzeli? A vi razumete, da se bo moral vsakdo odreči nečemu, za skupno dobro.Kmalu bomo videli, kaj pomeni solidarnost, Al bo Javni sektor lepo dobil svoje plačice, gospodarstvo pa bo dobilo položnice?