S KORONAVIRUSOM OKUŽEN KEVIN DURANT: Prvi primer tudi v ligi NHL

Svet

Eden največjih zvezdnikov severnoameriške košarkarske lige NBA Kevin Durant je pozitiven na novi koronavirus. Novico je 31-letni ameriški zvezdnik potrdil tudi sam. Prvo okužbo s koronavirusom so sicer odkrili tudi v Zahodni Virginiji, s čimer se je virus uradno razširil po vseh 50 zveznih državah ZDA.

Durant je eden od četverice košarkarjev Brooklyn Nets, ki so bili pozitivni na virus sars-cov-2 in so zdaj v izolaciji.

"Štirje igralci Brooklyn Nets so bili pozitivni na covid-19. Od četverice ima le eden simptome. Vsi so v izolaciji in pod nadzorom klubskih zdravnikov," so sporočili iz klubskega vodstva. Poškodovani Durant, ki za mrežice še ni zaigral, odkar je z njimi lani podpisal pogodbo, je potrdil novico za spletno stran The Athletic.

"Bodite pazljivi, pazite nase in upoštevajte karanteno. Skupaj bomo premagali tudi to," je dejal Durant, dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) finala lige NBA.

Zadnja ekipa, s katero so se mrežice pomerile pred prekinitvijo lige zaradi pandemije virusa sars-cov-2, so vodilni v zahodni konferenci, Los Angeles Lakers, ki so 10. marca s 102:104 izgubili proti Brooklynu. Zdaj tudi v taboru jezernikov testirajo igralce.

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom se je pojavil tudi v severnoameriški hokejski ligi NHL. Eden od hokejistov ekipe Ottawa Senators, ki je zadnjo tekmo pred prekinitvijo lige zaradi pandemije covida-19 odigrala z Los Angeles Kings Slovenca Anžeta Kopitarja, je bil pozitiven na virus sars-cov-2, so sporočili iz kanadskega kluba.

Za zdaj ni znano, za katerega igralca gre, iz tabora senatorjev pa so sporočili, da ima le lažje simptome in je v osamitvi. Prav tako so karanteno odredili tudi vsem njegovim soigralcem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija