TELEFONI NENEHNO ZVONIJO, POLICIJA PA OPOZARJA: Številka 113 je za klice v sili, ne vprašanja o koronavirusu

Koper

Različne policijske enote so od prve potrjene okužbe s koronavirusom v Sloveniji prejele izjemno veliko klicev, telefoni praktično vseskozi zvonijo. Na Policijski upravi (PU) Koper so samo na interventni številki 113 v času od 10. marca do današnjega dne, 18. marca, prevzeli 1562 klicev. Ljudje so se na policijo obračali zaradi različnih razlogov. 

Policijske enote so v navedenem času obravnavale 286 interventnih dogodkov s področja prometa, mejnih zadev, javne varnosti in kriminalitete. Obravnavali so različne nesreče, iskali pogrešane osebe, preiskovali kazniva dejanja, ukrepali proti hujšim kršiteljem prometnih pravilreševali težave z zaparkiranjem interventnih poti, in podobno.

"Ves čas, sedaj in tudi v prihodnje, je in bo naše delo teren. Policisti dan za dnem, 24 ur na dan izvajamo vse tiste policijske naloge, s katerimi se varuje življenje ljudi ter njihova osebna varnost in premoženje. Ker želimo maksimalno učinkovito naloge opravljati še naprej, zaradi zdravja naših zaposlenih in zdravja ljudi, omejujemo obiske na policijskih postajah," so ob tem sporočili s PU Koper.

Prebivalce zato prosijo, naj se za nenujne prijave in vprašanja v čim večji meri poslužujejo elektronske pošte, interneta in telefonskih kontaktovpolicijskimi postajami in naj čim manj hodijo neposredno v policijske enote.

"Z ukrepom ne odrekamo uslug državljanom, ampak jih v primerih, ko je to možno, samo napotujemo na druge, že obstoječe in uveljavljene, komunikacijske kanale," pravijo na PU Koper. V kolikor imajo prebivalci dilemo, ali je morebiti potreben obisk policijske postaje, naj predhodno pokličejo na telefonsko številko postaje in se pozanimajo. Gre za ukrep, s katerim želijo omejiti stike in v kar največji meri poskrbeti za varnost in zdravje vseh.

Kontaktne številke policijskih postaj na območju PU Koper so zbrane tukaj.

"Ponovno izpostavljamo, da je interventna številka 113 namenjena za klice v sili, denimo za obveščanje o kršitvah javnega reda in miru, o prometnih nesrečah, kaznivih dejanjih, torej takrat, ko ljudje nujno potrebujejo pomoč policije," še dodajajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija