VSE INFORMACIJE NA ENEM MESTU: UP objavila načrt pripravljenosti in ukrepov v času epidemije

Koper

Univerza na Primorskem se je na situacijo, povezano s pandemijo koronvirusa v svetu, predvsem pa v neposredni sosedski državi Italiji, ki trenutno predstavlja žarišče virusa v Evropi, takoj odzvala in vse potrebne procese prilagodila trenutnim okoliščinam. Za hitro, učinkovito in ažurno obveščanje je bil na spletni strani univerze odprt zavihek COVID-19 in UP v slovenskem in angleškem jeziku, kjer so na voljo vse nujne informacije. 

V zavihku boste našli Načrt pripravljenosti in ukrepov za delovanje v kriznih razmerah za primer izbruha bolezni COVID-19. Načrt se sproti spreminja in prilagaja glede na situacijo v okolju in veljavne ukrepe v državi. 

Navedeni so tudi ukrepi ravnanja za omejitev širjenja koronavirusa, navodila za izvajanje pedagoškega procesa na fakultetah Univerze na Primorskem, informacije za študente, ki so na izmenjavi pri nas ali v tujini, odgovori na vprašanja o poteku dela od doma, zapis o preprečevanju diskriminacije in spoštovanju pravic, kako obvladujemo stres, zmanjšujemo občutke strahu, panike in zaskrbljenosti ipd.


Celoten članek vam je na razpolago na spodnji povezavi.