NARDIN IMA PODPORO IZOLSKEGA SVETA: V Šempetru ga čaka 17 mio izgube, 10 mio neplačanih računov dobaviteljem in skrhani odnosi

Slovenija

Člani sveta Splošne bolnišnice Izola so na seji podprli Radivoja Nardina, ki bo leto dni poleg izolske vodil tudi šempetrsko bolnišnico. Nekaterim članom sveta sicer ni bilo prav, da so za Nardinovo imenovanje izvedeli iz medijev, na eni prihodnjih sej pa bo moral tudi povedati, katere sodelavce bo potreboval za delo v šempetrski bolnišnici.

Nardin, ki je bil 10. oktobra imenovan za v. d. direktorja šempetrske bolnišnice, je članom sveta pojasnil, da zaradi tega Splošna bolnišnica Izola ne bo "klecnila". Njegova ekipa bo poskušala kolege iz Šempetra pri Gorici naučiti, da bodo delali tako kot v izolski bolnišnici in v nekaj letih uspešno zaključiti sanacijski postopek.

Obenem pa bi bolnišnici lahko sodelovali in s sinergijskimi učinki še bolje poslovali. Nardin je tudi prepričan, da bi se lahko zaposleni v izolski bolnišnici kaj naučili od šempetrskih kolegov.

S pojasnilom so bili člani sveta zadovoljni, ob tem pa so poudarili, da bodo zdaj še toliko bolj pozorni nad delom in poslovnimi rezultati izolske bolnišnice, ki jih sicer ocenjujejo kot zelo dobre. V prvih devetih mesecih letošnjega leta je namreč bolnišnica ustvarila dobrih 41 milijonov evrov prihodkov ter 132.000 evrov presežka.

"Na eni strani smo ponosni in z navdušenjem gledamo na to novo vlogo direktorja in njegovih sodelavcev, na koncu smo jim zaželeli tudi dobro delo. Nadejamo se, da je to tudi začetek še ene dobre zgodbe o uspehu, saj v enem letu ni mogoče pričakovati nekih čudežev. Vsekakor pa so tu neki modeli poslovanja, ki so se pokazali kot zelo uspešni in se jih bo dalo prenesti tudi v drugo bolnišnico. Zagotovo pa bomo tudi mi kakšne pozitivne izkušnje prevzeli iz te bolnišnice," je v izjavi po seji povedala predsednica sveta zavoda Maja Praček.

Nardin je poudaril, da ima v izolski bolnišnici okrog sebe ekipo, ki je dobro usposobljena, pozna svoje delo, zato ni nobenega strahu, da ne bi dobro opravljala svojega dela še naprej.

Poslovanje šempetrske bolnišnice pa ni tako dobro, kot ga izkazuje izolska. Nardin je za STA povedal, da je imela šempetrska bolnišnica konec septembra za skoraj 17 milijonov evrov kumulativne izgube, dobrih deset milijonov evrov pa znašajo zapadle obveznosti do dobaviteljev. Prav boljše poslovanje bo ena od prednostnih nalog novega v. d. direktorja, precejšnji izziv pa bo predstavljalo urejanje skrhanih medsebojnih odnosov.

Na sestanku s predstojniki posameznih oddelkov je Nardin prav v teh dneh uskladil delo, s katerim bi lahko pridobili še nekaj več dodatnih sredstev. "V zdravstvu imamo poseben način financiranja in marsikatera bolnišnica pač počne zadeve, ki niso plačane, tisto kar je plačano pa nekako ostaja ob strani. To smo zdaj uskladili in upam, da bomo na ta način uspeli zmanjšati tudi tako imenovane neprihodke," je dejal.

Povečati bo treba prihodke in pridobiti nove programe ter zapolniti trenutne kapacitete bolnišnice, zato bo mogoče potrebna tudi kakšna reorganizacija, predvsem pa drugačno delo, še pravi Nardin.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  28 .10. 2019 ob  07: 43
@vseved, zelo enostavno, če poznaš ekonomijo, če ne cediš lobijem, če zmanjšuješ stroške kjer je smiselno, ne pa kjer ni.

@tine, sem ti že v drugem threadu napisal, da je edini problem pri tebi, da se ti je pač nekaj zameril na osebni ravni ali profesionalni, in potem pač pljuvaš ko moreš brez vseh argumentov. Samo, da se pljuva. Pljuvači pa niso nikoli rešili problemov, jih samo poslabšujejo, če dobijo dovolj publike.

Osebno bi si samo želel, da bit o zdravstvo imeli v vsaki bolnišnici enega Nardina, pa bi imeli dobro delujoče zdravstvo z minimuma čakalnih vrst. Na te pa sam ne more vplivat, kader gre raje v Lj, če lahko, je več denarja in možnosti, .... predvidevam vsaj.

Pa ne samo zdravstvo, povsod drugje bi rabili sposoben kader, po mojem bi ga morali še bistveno bolj plačat AMPAK predvsem pa ostre sankcije za slabo delo. Brez rednega nadzora ne gre nikjer, ne v privat ne v državnem sektorju. Svet je sicer še skoraj vedno potlačila v krizo in opustošenje Amerika, klasičen primer privatizacije na vsakem koraku.
Tine |  25 .10. 2019 ob  13: 35
-2
@vseved

132000 eur presežka v javnem zavodu je lahko samo na račun zaračunanih in neuzvedenih storitev
vseved |  25 .10. 2019 ob  12: 58
132.000,00€ presežka?! Od kod presežek v javni neprofitni organizaciji?
Tine |  25 .10. 2019 ob  12: 00
-2
Samo da se rešimo te kamjonđije