ODSTOPILA UPRAVA PETROLA, NA ČELU Z BERLOČNIKOM: Začasno ga bo zamenjala Drobne Popovičeva

Slovenija

Potem ko je v četrtek odstopila uprava Petrola s predsednikom Tomažem Berločnikom na čelu, bo vodenje družbe do imenovanja nove uprave prevzela zdajšnja predsednica nadzornega sveta Nada Drobne Popović. Nadzorni svet je v upravo imenoval še zdajšnjo direktorico za strateško obvladovanje stroškov na Petrolu Danijelo Ribarič Selaković. Z zamenjavo vodstva Petrola je nadzorni svet družbe po oceni Združenja Manager sporočil, "da so na prvem mestu parcialni interesi, ne pa dobrobit največjega slovenskega podjetja in s tem skrb za več kot 5000 zaposlenih". Ob tem so izpostavili pomen stabilnosti in predvidljivosti poslovnega okolja ter dobrega korporativnega upravljanja.

Tomaž Berločnik

Kot je Petrol objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze, je članom uprave Tomažu Berločniku, Roku Vodniku in Igorju Stebernaku mandat prenehal z današnjim dnem, Ika Krevzel Panić pa kot delavska direktorica ostaja članica uprave.

Do imenovanja nove uprave vodenje družbe v vlogi predsednice uprave prevzema zdajšnja predsednica nadzornega sveta Drobne Popovićeva, ki v tem času ne bo delovala kot nadzornica, še izhaja iz Petrolovega sporočila. Kot je poudarila Drobne Popovićeva, Petrol posluje dobro in bo še naprej deloval po sprejetem poslovnem načrtu.

"Prišlo pa je do pomembnega razhajanja med upravo in nadzornim svetom pri izvajanju sprejete strategije, kar je bil tudi razlog za sporazumno prekinitev mandatov članom uprave. Osnovni vodili pri oblikovanju in izvajanju strateškega načrta še naprej ostajata zagotavljanje poslovne rasti in povečevanje dobičkonosnosti poslovanja ob hkratni zavezanosti trajnostnemu razvoju," je dodala.

Podrobneje razlogov za odhod uprave v Petrolu v četrtek niso navedli, so se pa v medijih vrstila različna ugibanja. Po nekaterih naj bi bile razlog "napake pri projektu, ki bi zelo spremenil podobo Petrola, kjer je uprava ignorirala opozorila nadzornikov".

Berločnik je po odhodu s četrtkove seje nadzornega sveta po poročanju TV Slovenija dejal, da je ponosen na svoje devetletno delo v Petrolu, ki so ga v tem času uspešno prestrukturirali. Pojasnil je, da so bili razlog za sporazumen odhod z vrha energetske družbe različni pogledi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija