ŽUSTERNA NI IZJEMA: Fekalije se iztekajo v morje tudi na tej priljubljeni plaži v Istri (VIDEO)

Istra

Dejan Šverko, športnik in potapljač je z objavo posnetka, kako iz kanalizacijske cevi 20 metrov proč od obale v Savudriji iztekajo fekalijie, opozoril na to, da obala hrvaške Istre ni nobena izjema. Znameniti savudrijski svetilnik in lesena stojala za čolne na to plažo vsako leto privabijo tudi veliko Slovencev.

Iz posnetka pod vodo je razvidno, kako fekalije iz cevi neovirano zaplavajo v morje.

Kot piše Dnevnik, je na tampirano ekološko bombo v Savudriji s pismom opozoril tudi eden od Slovencev, ki redno počitnikuje v Savudriji. "Čistilnik morja v Savudriji je že zastarel in niti slučajno ne opravlja več svoje naloge in pogosto smrdi po fekalijah. Skrbi me, da bi v bližnji prihodnosti lahko prišlo do manjše ekološke katastrofe, do kolapsa savudrijskega morskega ekološkega sistema," je zapisal.

Že poleti pa je portal index.hr poročal o tem, da je fekalne madeže v okolici Peroja videti celo iz zraka, širijo se proti Brionom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  27 .10. 2019 ob  02: 06
Izola,ladjedelnica od pomola levo,jasek...
Ve morda kdo kaj so bili tisti spusti crne gmote?celo naletel sem med tem ko se je dogajalo.
Ma dobro va kagar,smola pa taka...udri proc cim prej ce si v vodi,fonja grande
Tine |  25 .10. 2019 ob  09: 15
Marjetica Koper še vedno ne ve razloga onesnaženja morja v žusterni s fekalijami. Ali zdaj fekalije še vedno tečejo v morje, je njihova vrednost v žusterni še vedno povečana? Če niso ugotovili vzroka fekalij v morju, kako bo naslednje poletje s kopalno sezono? Draščić na intereuropi si dobil odpoved zaradi nesposobnosti in zdaj ti je Bržan zrihtal službo direktorja Marjetice po tem, ko si bil več kot 10 let na zavodu. Totalno nesposoben človek. Fuj Bržan!
td |  24 .10. 2019 ob  22: 19
Če je pa tako, pa ni problema, ne vem zakaj si je delala komunala take stroške poleti, bi kar pustili kot je bilo.