NAJBOLJŠI POLOŽAJ ZA SPANJE IN TRIK ZA HITREJŠE USPAVANJE: Tako lahko pozabite na bolečine v vratu in hrbtu

Trendi

Narwan Amini, strokovnjakinja za spanje iz Velike Britanije, je povedala, da je spanje na trebuhu najslabša možna izbira, katere se je vsekakor pametno izogibati. Obenem je razkrila najbolj idealen položaj za spanje, ki je odličen še posebej za tiste, ki želijo preprečiti ali olajšati bolečine v hrbtu, podpreti hrbtenico in zmanjšati refluks želodčne kisline. Hkrati pa je navedla še trik za hitrejše uspavanje.

Spanje na boku je najboljši položaj, ki je odličen še posebej za tiste, ki želijo preprečiti ali olajšati bolečine v hrbtu, podpreti hrbtenico in zmanjšati refluks želodčne kisline.

Idealno je izbrati vzmetnico, ki je srednje trda ali celo mehka, saj razbremeni pritisk. Pri bolečinah v hrbtu pa je dobro med kolena položiti vzglavnik.

Amini je razkrila tudi trik za hitrejše uspavanje. Spanje na desni strani vam bo pomagalo, da boste hitreje zaspali, poroča Daily Mail.

Dr. Janet Kennedy je dodala, da je spanje na hrbtu prav tako dober položaj, vendar poveča možnost smrčanja. Hkrati se strinja z Amini, da je spanje na trebuhu najslabša možnost, ker povzroča neprijeten pritisk na vrat in hrbet. Vzglavnik lahko pomaga, a vseeno ni poza, v kateri je pametno spati.

Dr. Kennedy zaključuje, da je spanje na boku najboljša poza za dober spanec in idealna proti smrčanju. Na ta način so dihalne poti odprte, zato je ta položaj najboljša izbira za ljudi, ki se soočajo z apnejo (zdravstvena težava, za katero je značilno, da povzroča krajše prekinitve dihanja med spanjem) in tiste, ki smrčijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija