NA TEH SMUČIŠČIH BODO ČETRTO IN PETOŠOLCI SMUČALI ZASTONJ: Akcija za večji podmladek!

Slovenija

Učenci četrtih in petih razredov osnovnih šol bodo med 20. in 24. januarjem lahko brezplačno smučali na Krvavcu, Rogli, Mariborskem Pohorju in Cerknem. Akcijo Šolar na smuči bodo smučarski centri skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport RS Planica in policijo letos izpeljali šesto leto zapored.

Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter pred prihajajočimi zimskimi počitnicami osvojijo pravila varnosti na smučiščih, so zapisali v sporočilu za javnost v Smučarski zvezi Slovenije. Opažajo, da smuča vse manj otrok, zato želijo z akcijo četrtošolcem in petošolcem omogočiti brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo ter jim s tem približati smučanje. Z akcijo tako počasi obračajo trend vse manjšega števila smučarjev med mladimi.

Od leta 2014, odkar živi akcija Šolar na smuči, so brezplačen smučarski dan omogočili skoraj 12.000 učencem. Več kot polovica jih je ob tem na smuči stopila prvič. Tudi letos tako na petih smučiščih pričakujejo okrog 3000 mladih smučarjev.

Vodja projekta Šolar na smuči Uroš Zupan je dejal, da je namen akcije tudi približati smučanje otrokom, ki si ga sicer ne morejo privoščiti oz. zaradi milejših zim in posledično nedelovanja manjših lokalnih smučišč ali drugih razlogov ne stopijo na smuči. Hkrati pa s takimi projekti mlade navdušijo za smučanje in s tem poskrbijo za podmladek na smučiščih. Akcije, kot je ta na Krvavcu, obisk povečajo za približno 50 odstotkov, je dejal Zupan.

Akcija šolar na smuči se je uradno začela včeraj na Krvavcu. Na otvoritvenem dogodku Šolar na smuči - open so na Krvavcu vsem otrokom do 15. leta ves dan omogočili brezplačno smučanje, 300 otrokom pa tudi šolo smučanja. Po koncu smučanja je otroke na Plaži Krvavec zabaval raper Zlatko. Dogodka ob začetku akcije se je udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. Častni pokrovitelj akcije pa je predsednik republike Borut Pahor.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija