Luka Koper - Kema Puconci

Odbojkarice Keme Puconcev so v tekmi 7. kroga 1. DOL za ženske v gosteh premagale Luko Koper s 3:1

Prekmurke so povsem zasluženo iz Kopra odnesle vse tri točke, ki so jih zadržale na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Kema je bila boljši tekmec, kar je predvsem posledica dobrega serviranja, z začetnimi udarci sta domači sprejem, ki tokrat ni opravil, kar bi si želel trener Marko Kalc, lomili predvsem Ana Praprotnik Flisar in Sara Sakovič, ki je bila z 20 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme, dosegla je tudi tri ase. Dobro serviranje je močno pomagalo tudi bloku, ki je bila druga pomembna stvar, v kateri so prevladovale gostujoče igralke.

Prvi niz ni potrdil statističnih podatkov. V njem so bolje servirale domače, predvsem Tina Kaker. Odločilne točke so si Koprčanke priigrale pri izidu 10:10, ko so jih dosegle šest zapored. Gostje so se sicer še približale na 18:20 in 19:21, toda preobrat jim ni uspel. Zato pa se je v drugem nizu slika obrnila. Servis in blok sta zaustavila domače nalete, Koprčanke so zaostajale od začetka do konca niza.

V nadaljevanju so sicer vzpostavile ravnotežje, a po zaostanku 14:15 dovolile Prekmurkam tri zaporedne točke, kar se je na koncu izkazalo za odločilni trenutek tretjega niza. Na začetku četrtega je spet bolje kazalo Luki, toda na 14. točki sta bili ekipi izenačeni, pozneje pa so pobudo prevzele gostje, ki so v končnici povsem zlomile domači odpor.

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 80, sodnika: Atanasov (Kranj), Klinar (Žirovnica).
* Luka Koper: Barič 17, A. Lucas, Jančar, Kušar, Ferlinc 4, D. Lucas 13, Lovšin 12, Gojčič Vedlin, Korošec 2, Pušnik, Kaker 11, Flego 3.
* Kema Puconci: Koler, Praprotnik Flisar 6, Vidonja, Franko, Škraban 14, Banfi, Salaj 9, Donša 1, Frumen 7, Sakovič 20, Kadiš 12.

branko |  24 .11. 2013 ob  18: 49
Je pa bilo veliko gledalcev. Bravo publika!