Kanarčki do desete prvenstvene zmage

Nogometaši Luke Koper so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1:0 (1:0).

Koprčani bodo v 19. krogu prihodnjo soboto gostili Krko, Velenjčani pa bodo dan pozneje gostovali v Ljubljani.

Koprčani, ki so nastopili v popolni postavi, so proti Velenjčanom, pri njih sta manjkala kaznovana Aleš Jeseničnik in Rajko Rotman, prišli do desete zmage v prvenstvu in ostajajo najtesnejši zasledovalec vodilnega Maribora. Edini gol na tekmi je zabil Goran Galešić z bele točke. Rudar je doživel peti poraz in ostaja na četrtem mestu.

Primorci so tekmo začeli malce odločneje, a prvi nevarnejši strel proti vratom so sprožili gosti v 15. minuti, ko je poskus Ivana Firerja Igorju Neneziću povzročil nekaj težav, a se izid ni spremenil. Sledila sta prosta strela Gorana Galešića, najprej je v 18. minuti žogo poslal malce čez gol, dve minuti pozneje pa je Matjaž Rozman njegov poskus obranil.

V teh trenutkih so bili domači boljši tekmec, v priložnosti se je znašel še Matej Pučko, vendar je velenjski vratar dobil tudi ta dvoboj. V nadaljevanju se je igra še bolj umirila, žogo so imeli več v posesti gosti, toda prave akcije jim ni uspelo sestaviti. Šele v 39. minuti je moral Nenezić spet resneje posredovati, in sicer po poskusu Ivana Firerja z glavo po prostem strelu z leve strani.

Zmagoviti gol Galešiča

Enajstmetrovka odločila večer na Bonifiki

V 41. minuti pa je David Kašnik storil prekršek v kazenskem prostoru nad Draženom Pilčićem, sledila je enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo - s strelom po sredini - izvedel Galešić za vodstvo z 1:0.

Uvod drugega polčasa je bil precej miren, Velenjčani so imeli žogo več v posesti, koprska obramba pa je bila zbrana in dobro posredovala pri vseh potencialno nevarnih akcijah knapov. Novo razburjenje je sledilo šele v 73. minuti, ko je sam pred Rozmana prišel Domen Črnigoj, velenjski vratar je žogo odbil do Pilčića, a ga je eden velenjskih branilcev dovolj dobro oviral.

V 76. minuti je z dobrih 20 metrov sprožil Mitja Lotrič, Rozman pa je žogo odbil. Lotrič je nato poskusil še dvakrat, vendar tudi takrat neuspešno. V 85. minuti je na drugi strani dobro sprožil Mate Eterović s prostega strela, Nenezić pa je bil na mestu.

V 88. minuti je do strela iz težkega položaja na osmih metrih prišel še Matej Podlogar, toda žogo poslal malo mimo vrat. V izdihljajih tekme so imeli gosti izvrstno priložnost za izenačenje, pred praznim golom se je znašel Eterović, a žogo ob pritisku branilca poslal nekaj centimetrov mimo cilja.

Vanoli pričakoval težko tekmo

Trener domačih Rodolfo Vanoli je po tekmi povedl: "Pričakoval sem težko tekmo, a fantje so pokazali izjemen karakter in kljub temu, da igra ni bila najlepša so vse tri točke ostale doma. Sedaj se moramo pripraviti na zadnji dve tekmi tega jesenskega dela, ki lahko veliko pomenita za naše prvenstvo."

Velenjčan |  25 .11. 2013 ob  20: 20
Res ste smeh vi iz Kopra. Nabijate se med seboj in jebete sami sebe. Bil na tekmi. Mi smo igral, Koper se branu. Ampak, oni so zadel, mi pa nismo and thats the point. Čestitke Kopru, vi navijači ste pa res smeh ,, ekipa vam zmaguje, vam se pa smejijo vsi.
Smetar |  25 .11. 2013 ob  19: 03
Sem hotel na tekmo,samo je bila ravno takrat na rtvslo3 oddaja Ljudje in zemlja.
DERVENTA ULTRAS |  25 .11. 2013 ob  13: 53
mi smo navijali cjela Bonifika je odvevala KOPAR KOPAR KOPAR KOPAR KOPAR nije čudo da smo zmagali še gostujoče navijače smo ganjali ker su bili glasni protiv Kopra
Super |  25 .11. 2013 ob  08: 38
rezultati, brez podpore publike. Veselje in žalost, zločin in kazen.
Kanarin |  24 .11. 2013 ob  22: 14
Rezultati resda so , ni pa igre, gledalcev in zanimanja za to ligo nasploh. Bil sem reden obiskovalec tekem,ampak ne da se mi več- vsako tekmo ista preračunjiva obrambna taktika (beri: negledljiva igra) turobno vzdušje brez navijačev = dolgčas na kvadrat. Ne da se mi gledat niti doma na kavču,ne pomaga niti HD tehnika. Bomo na koncu 1,. 2. 3. ? Bomo igrali v Evropi ? Who cares....
najstnik |  24 .11. 2013 ob  13: 00
Bravo Koper!!!!!!! Samo res je zalosten pogled na tribune. Ce bi bilo vse tako kot je treba bi bilo vceraj na tekmi naj manj 2000 gledalcev. Pozivam upravo kluba naj nekaj ukrene,da bodo tribune bol polne saj 2. mesto ne pomeni kaj dosti,ce ni publike.
mirko |  24 .11. 2013 ob  11: 14
Tudi tako se zmaguje. Ni vse v lepi igri ... a Koper ima 6 reprezentantov U-21, ki so bili utrujeni, poleg tega pogoji niso bili ravno za preveč lepo igro. Deževalo je, mokro igrišče, žoga je drsela ... ljub temu je imel Koper nekaj lepih priložnosti, kakor tudi Rudar, a sreča spremlja hrabra in koprčani so zares igrali borbeno. Ne razumem, ko so zadnji z Bračunm ni ok, ko ne pridejo v Evropo ni OK, ko so drugi za Mariborom, ki ima 5-7x večji budget še vedno ni OK. Kdaj bo OK? Ko bodo prvaki, igrali kot Barca in ...
Kanarino |  24 .11. 2013 ob  08: 16
Cestitke za zmago, pridni,...sam ta bunker....
Fc |  24 .11. 2013 ob  00: 05
11
Dobra tekma,mali je pa vseen glup k TOCAK to je treba prznat
Ive |  23 .11. 2013 ob  23: 54
11
Kakvi forza sta nis vido danas kolikva sramota za malog
Pa ja sam plakao od tuge milter nema pojma mali
ivica odlicno ! |  23 .11. 2013 ob  23: 46
-3
Vi ki pljuvate cez ivico, najbrz sploh niste gledali tekme. In upam, da jih tudi v prihodnosti ne boste, ker Koper taksnih navijacev ne rabi. Cestitke fantom za danes, ne najlepsa igra, ampak vseeno zmaga in spet smo drugi ! Forza Koper !
Haha |  23 .11. 2013 ob  23: 23
Kaj ivi je spet spusu breee nista mu ne ide
1