Lipica odpira vrata

Odklop

Z državnim prvenstvom v vožnji vpreg se bodo danes začeli tradicionalni Dnevi Kobilarne Lipica. Do nedelje se bo zvrstilo več prireditev, vrhunec pa bo gala predstava v nedeljo popoldne na velikem hipodromu v Lipici, so sporočili organizatorji.

Na gala nedeljski predstavi se bo predstavila lipiška šola jahanja z veliko šolsko kvadriljo, nastopom dveh vrhunsko izšolanih žrebcev v točki pas de deux in vedno atraktivnimi skoki šole nad zemljo. Posebno zanimivo točko bodo pripravili tradicionalni jezdeci madžarske puste - čikoši. Voltežirna skupina z Madžarske bo predstavila izjemno točko voltežiranja na konjih, vpreženih v kočijo, najboljši slovenski vozniki vpreg bodo znova navdušili z adrenalinsko vožnjo. Gostje predstave bodo slovenski rejci lipicancev, povezani v Združenje rejcev lipicanca Slovenje, in konjeniki policijske konjenice.

Nedeljsko dogajanje bodo spremljale stojnice ter animacije za najmlajše obiskovalce. Otroci bodo lahko jahali ponije, obiskovalci se bodo lahko popeljali s kočijo in si ogledale prikaz vpreganja in podkovanja konj ali obiskali gledališke predstave. Ob zaključku bo koncert Big Band Orkestra Slovenske vojske.