Lipicanci dobro pripravljeni za SP

Slovenska ekipa je danes odpotovala v slovaško državno kobilarno Topol'čianky, kjer bo od 28. avgusta do 1. septembra nastopila na svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg. Na prvenstvu bodo nastopili Mitja Mahorčič, Miha Tavčar in Klemen Turk, vsi z lipicanci.

Za Kobilarno Lipica in slovensko rejo lipicanca pomeni svetovno prvenstvo odlično priložnost za promocijo, saj je lipicanec, poleg tega, da je poznan kot vrhunski konj za visoko šolo dresurnega jahanja, priljubljen in konkurenčen tudi kot vprežni konj, so sporočili iz Kobilarne Lipica.

Tekmovanja se bo udeležilo rekordnih 76 voznikov iz 23 držav. Vozniki se bodo v četrtek in petek, 29. in 30. avgusta, pomerili v dresurni vožnji. V soboto, 31. avgusta, bo sledila najbolj zahtevna in najbolj atraktivna preizkušnja - maratonska vožnja -, v nedeljo, 1. septembra, pa finalna spretnostna vožnja.

Mahorčič, za katerega bo to po nastopih na Madžarskem leta 2009 in v Franciji leta 2011 tretje svetovno prvenstvo, je na dolgo pričakovan dogodek odpotoval dobro pripravljen: "Za nami je veliko treningov in priprav, pri katerih nam je svetoval tudi priznani madžarski trener Tamas Vincze. Seveda pa je za uspeh na najzahtevnejših tekmovanjih, kar svetovno prvenstvo nedvomno je, dobrodošel tudi kanček športne sreče."

Deli novico: