Kriminalistu Kedru odpoved delovnega razmerja

Kriminalist Leon Keder od začetka februarja ni več zaposlen na policiji, saj so mu izdali sklep o izredni odpovedi delovnega razmerja, vendar ne zaradi uhajanja informacij v zadevi Jakič. Neuradno ga sumijo nepravilnosti pri preiskovanju kaznivih dejanj.

"Delavcu je bil na začetku februarja izdan sklep o izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi zaradi kršitve pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja, ki pa ni v zvezi z omenjenim primerom," so za časnik pojasnili na policiji. Dodali so še, da je bilo "delavcu v tej zadevi (Jakič, op. p.) izrečeno opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi".

Po neuradnih podatkih je Kedra, sicer nekdanjega tiskovnega predstavnika Generalne policijske uprave in pred zaposlitvijo na Nacionalnem preiskovalnem uradu tudi tiskovnega predstavnika Policijske uprave Kranj, izredna odpoved doletela zaradi suma resnih nepravilnosti pri preiskovanju kaznivih dejanj. Ker kaže, da ne gre le za kršitve delovnopravne zakonodaje, sta primera pod drobnogledom posebnega oddelka specializiranega državnega tožilstva, ki se ukvarja s preiskovanjem in pregonom uradnih oseb s posebnim pooblastilom.