KOPALIŠČE V ŽUSTERNI OSTAJA ZAPRTO: "Sistemsko rešujemo korak za korakom"

Koper

Kopališče v Žusterni ostaja zaprto, čeprav so zadnje analize vzorcev vode na območju kopališča boljše, so danes za STA pojasnili v Marjetici Koper. Preko konca tedna so sicer mehansko odstranili nasip usedlin pred hudournikom, kar predstavlja korak v akcijskem načrtu sanacije nastale situacije.


"Sistemsko rešujemo korak za korakom, da bi natančno izolirali vir onesnaženja," so še navedli v koprskem komunalnem podjetju. Kot so spomnili, so sicer s fizično pregrado pred meteornim izpustom oz. hudournikom izključili možnosti, da bi bil vir onesnaževanja v kanalizacijskem ali meteornem sistemu, kjer so bile začetne težave. Pregled meteornega sistema bodo sicer zaključili predvidoma v desetih dneh.

Kopališče v Žusterni tako ostaja zaprto zaradi fekalnega onesnaženja že deset dni. Rdečo zastavo so namreč dvignili 2. avgusta. V vmesnem času so prejšnji četrtek ukrep za nekaj ur preklicali, saj so analize tedaj pokazale, da je voda spet primerna za kopanje. Prav zaradi nihanja rezultatov meritev so se v Marjetici odločili za zajezitev hudournika. Do zdaj tako še ni jasno, kateri je (glavni) vir onesnaženja. Sprva je sicer kazalo, da je do izpusta fekalnih voda prišlo v okviru čiščenja zamašenega kanalizacijskega jaška v neposredni bližini hudournika, pri čemer je jašek zamašil večji tekstilni predmet, ki so ga uporabniki odvrgli v kanalizacijski sistem.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  13 .08. 2019 ob  11: 57
Lahko si kupite stanovanje v luksuznem objektu Solis samo kilometer stran od slovite Drekove plaže.
Tine |  13 .08. 2019 ob  09: 04
Zdaj je Draščić naumil novo teorijo, da je za onesnaženje s fekalijami kriv 30 let star prod. Che figura di merda.
Istriano |  12 .08. 2019 ob  22: 46
Zadnje novice iz Kopra: Draščič in Madžarević sta končno ugotovila, da nam ni do kopanja v dreku.
Koprčanec |  12 .08. 2019 ob  21: 54
Popić ni bil sposoben v treh polnih mandatih z dodatnimi evropskimi sredstvi urediti to kanalizacijo. Zato je lahko on skupaj s svojimi infantilci sedaj čisto tiho in naj gre delat naprej svoje globalno uspešno podjetništvo. Konec koncev če je tako sposoben ga bodo zavohali v tujini naj gre recimo za župana kake venezie da jo spravi v red. Pa nisem noben podpornik Bržana.
Tine |  12 .08. 2019 ob  20: 58
@Istrus
In glavno da je njegov sosed Alfred Draščić, ki ga je nastavil za direktorja Marjetice Koper, najboljši in nič kriv za nastalo situacijo.
 |  12 .08. 2019 ob  18: 40
Vazno da je zupan optozil svoje mescane za namerno masenje kalanizacije...
SRAMOTA