KONČUJE SE SLABA ZIMA: Prihaja mrzel polarni zrak, nato ponovno temperature blizu 20 stopinj!

Slovenija

Počasi se bliža konec meteorološke zime. Klasičnih zim, ki so Gorenjski prinesle obilno snežno pošiljko z genovskim ciklonom, skoraj da ni več, saj je povsem izostal zahodni zračni tok nad Evropo, kar bi nas moralo skrbeti. Izostanek padavin v zimskem času bi lahko imel kar hude posledice v poletnem, saj suha zemlja pripomore k še večji vročini, so zapisali na vremenskem spletnem portalu ciklon.si.

Nad severnim delom Atlantika se močno poglablja ekstratropski ciklon, ki je enakovreden orkanom kategorije 3, ta bo izzval k še enemu mogočnemu anticiklonu nad Evropo, ki bo nastal v prihodnjih dneh (govori se o rekordu gh), proti jugovzhodni Evropi pa se bo spustil mrzel polarni zrak in z njim bodo nastajale snežne padavine. Potoval bo tudi mimo nas, vendar bo zaradi močnih severnih do severovzhodnih višinskih vetrov pustil zelo malo padavin, pa še te večinoma na vzhodu.

Dan ali dva bo zato hladneje, potem pa zopet postopno topleje. Sredi prihodnjega tedna ali ob koncu bi spet lahko imeli najvišje temperature blizu 20 °C. "In dokler se bodo poglabljala ciklonska območja nad Atlantikom, lahko pozabimo na kakšno spremembo, kajti le-ti hranijo subtropski anticiklon, ki se nato vzpenja proti Evropi," dodajajo na Ciklonu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  21 .02. 2019 ob  09: 23
Pa kaj se kar naprej sklicujete na ta brezvezni (reklamni) portal ciklon.si, ko pa samo prepisujejo z drugih, pravih meteoroloških portalov. In to pogosto narobe ali pomanjkljivo. Če že iščete po spletu, počnite to temeljito.