ITALIJANA STA SE PREDALA STRASTEM V TEMPLJU: Video objavila na Pornhubu, išče ju policija

Svet

Oblasti v Mjanmaru iščejo turista, ki sta posnela pornografski film v budističnem templju v starodavnem mestu Bagan in ga objavila na svetovnem spletu.

Mjanmarski urad za arheologijo je par prijavil policiji. Očita jima kršitev zakona o žaljenju verskih čustev, za kar je zagrožena kazen do dveh let zapora.

Uporabniki družbenih omrežij so bili ob videu, ki je bil minuli teden objavljen na spletni strani Pornhub, ogorčeni in so zahtevali aretacijo para.

"Mjanmarske oblasti iščejo osebi, vpleteni v dejanje, v skladu z veljavno zakonodajo," je sporočil direktor urada Aung Aung Kyaw.

'Avanturista' se na svojem računu na Pornhubu predstavljata kot 23-letna Italijana. Video je bil v ponedeljek odstranjen z njunega računa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tujci so se v preteklosti že znašli v nemilosti mjanmarskih oblasti zaradi žaljenja budizma. Leta 2016 so iz države izgnali španskega turista, ki je imel na nogi tetovažo Bude. Novozelandec pa je več kot leto preživel v zaporu, ker je za reklamo za svoj bar v Yangonu uporabil fotografijo Bude s slušalkami na glavi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija