GROZLJIVE FOTOGRAFIJE SHIRANIH LEVOV: Brez hrane so že več tednov, izgubili so celo dve tretjini telesne teže (FOTO)

Svet

Socialna omrežja so preplavile fotografije shiranih levov iz sudanskega živalskega vrta, ki že več tednov trpijo zaradi pomanjkanja hrane. Fotografije so naravnost grozljive: afriškim levom kosti štrlijo iz kože, zlahka jim prešteješ vsa rebra. Živali si niso več podobne, nekatere so izgubile tudi dve tretjini svoje telesne teže.

Skupaj s fotografijami je po družbenih omrežjih zaokrožil poziv k pomoči podhranjenim in bolnim levom, ki domujejo v živalskem vrtu Al Kureši Park v sudanski prestolnici.

"Bil sem pretresen, ko sem videl te leve … njihove kosti so štrlele iz kože," je na Facebooku zapisal Osman Salih, ko je sprožil spletno kampanjo pod sloganom #Sudananimalrescue. V sklopu kampanje se ubogim živalim trudijo najti primernejše prebivališče.

Vodja parka Essamelddine Hajjar je po poročanju AFP povedal, da "hrana ni vedno na razpolago, zato pogosto zaposleni iz lastnega žepa kupujemo hrano za leve." Kralji živali so v zadnjih tednih, ko državo pesti huda gospodarska kriza, izgubili tudi dve tretjini svoje teže, poleg tega pa so tudi resno bolni

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija